Bărbat de 35 de ani, reținut în cazul incendiului puternic de la depozitul de deșeuri din Salonta

Polițiștii din Oradea au reținut un bărbat în vârstă de 35 de ani, în cazul incendiului puternic de la depozitul de deșeuri plastice din Salonta, județul Bihor, care a avut loc în data de 9 iulie.

Iul 18, 2021 - 18:09
Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat de 35 de ani, reținut în cazul incendiului puternic de la depozitul de deșeuri din Salonta

Anchetatorii îl acuză că a dat foc intenționat depozitului, provocând pagube ce ajung la un milion de euro, relatează Antena 3, citat de Gândul.ro.

Bărbatul, care este din Salonta, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

El a devenit principalul suspect în acest caz, după ce anchetatorii au vizionat camerele de supraveghere montate în oraș. Acestea l-au surprins pe piroman în timp ce cumpăra combustibil de la o benzinărie, apoi se întrepta spre depozit, acolo unde aruncă acest combustibil peste câteva grămezi de gunoaie din fața depozitului.

Toate acestea s-au întâmplat cu doar 10 minute, înainte ca întreaga curte a depozitului să fie cuprinsă de flăcări.

De altfel, piromanul nu se află la prima abatere de acest fel, după ce în 2016 a incendiat un grajd dintr-o localitate din Ungaria. Atunci, bărbatul a fost internat la psihiatrie, însă a fost eliberat ulterior.

În incendiul din 9 iulie, două hale de 1.300 mp și 600 mp au fost cuprinse de flăcări. Pentru stingerea acestora, au intervenit 30 de pompieri cu opt autospeciale printre care și cea de cercetare chimică, radiologică, biologică și nucleară.