Bărbat condamnat la închisoare, după ce și-a incendiat soția, în urma unei discuții cu un operator 112

Bărbatul a sunat de mai multe ori la 112 pentru a reclama faptul că soţia lui părăseşte domiciliul conjugal, deşi chiar el o dăduse afară din casă. Pentru că operatorul 112 i-a sugerat să se adreseze postului local de poliţie, şi-a ieşit din minţi, şi-a stropit partenera cu benzină şi i-a dat foc.

Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat condamnat la închisoare, după ce și-a incendiat soția, în urma unei discuții cu un operator 112
Foto: imagine cu caracter ilustrativ

Tribunalul Bacău l-a condamnat pe un bărbat de 49 de ani din comuna Doftana, judeţul Bacău, la ani grei de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Decizia instanţei nu este definitivă.

Fapta care i-a lăsat mască şi pe anchetatori a avut loc în 30.07.2021.

Băcăuanul a avut o discuţie aprinsă cu soţia sa, în cursul căreia femeia i-a reproşat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu una dintre fiicele lor. Bărbatul şi-a ieşit din minţi de furie, a lovit cu piciorul uşa camerei unde se baricadase soţia lui, spărgând geamul, şi i-a cerut să îşi ia hainele şi să plece din casă.

A sunat apoi la 112 şi i-a spus operatorului că soţia lui pleacă din casă şi vrea să o raporteze pentru abandon de familie. ”Pleacă fără motiv cu tot cu bagaje, fără a fi bătută”, a continuat băcăuanul.

Când operatorul i-a spus să se adreseze postului local de poliţie, i-a replicat ”Domnule, veniţi încoace sau nu veniţi? Sau o omor acum?

Dispecerul i-a explicat că pentru astfel de motive, respectiv părăsirea domiciliului conjugal de către un soţ, nu se impune deplasarea unui echipaj de poliţie şi că nu este cazul să reacţioneze aşa. A fost întrerupt de către bărbat care, pe un ton mult mai agresiv, a accentuat că a sunat totuşi la 112.

Dispecerul i-a cerut acestuia să se deplaseze la postul local de poliţie, întrebându-l totodată care este urgenţa. Extrem de supărat pentru că nu primise răspunsul pe care îl aştepta, bărbatul i-a spus: „Foarte bine, domnule! Acuma fac o crimă”.

După încheierea convorbirii, băcăuanul a sunat din nou la 112 , iar dispecerul i-a spus că îi va face legătura telefonică cu reprezentanţii IPJ Bacău. Acesta s- a supărat şi mai tare şi i-a cerut explicaţii dispecerului pe motiv că ”i-a fost închis telefonul”.

I-a fost făcută apoi legătura cu dispecerul IPJ Bacău, care i-a cerut să aibă răbdare pentru că a fost trimis un echipaj de Poliţie. Între timp, şi soţia acestuia a sunat la 112, ca să reclame că bărbatul face scandal şi nu o lasă să plece la mama ei.

La scurt timp după aceea, băcăuanul a adus dintr-o anexă a locuinţei un bidon cu benzină, şi-a stropit soţia şi bagajele acesteia şi i-a dat foc. Femeia a fugit în curtea casei şi apoi pe stradă, fiind auzită de vecini când striga: ”Ard!” O vecină a aruncat peste victimă o căldare cu apă şi a reuşit să stingă focul care îi cuprinsese hainele.

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, care au dus-o pe victimă la postul de Poliţie din Doftana, de unde a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul de Urgenţă din Bacău. Pentru că starea de sănătate a acesteia s-a agravat, femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.

Potrivit raportului de examinare medico-legală, citat de adevărul.ro, ”victima prezintă arsuri de gradul II-III pe aproximativ 40% suprafaţă corporală: torace, membre superioare şi inferioare, pentru care se efectuează tratament medico-chirurgical specific continuu cu internare pe terapie intensivă în perioada 04-30.08.2021, practicându-se tratament complex sistemic pentru şocul postcombustional şi local chirurgie plastică specific, inclusiv operaţii: incizii de decompresiune, excizii escare, grefe de piele.”

După cele întâmplate, anchetatorii au avut parte de o surpriză. Deşi a suferit enorm în urma arsurilor care i-au afectat 40% din suprafaţa corpului, băcăuanca a încercat să îi inducă în eroare pe poliţişti şi pe procurorul de caz.

Femeia a susţinut că s-a autoincendiat, deşi toate dovezile, inclusiv declaraţiile martorilor îl indică ca autor pe soţul său.

”Intenţia persoanei vătămate de a denatura adevărul rezultă şi din conduita pe care a avut-o după ce a fost stinsă, martora precizând că victima i-a solicitat să ia hainele arse pentru a fi ascunse spunând „luaţi-le şi duceţi-le de aici pentru că vine poliţia şi să nu le vadă”. Aceeaşi martoră a observat că persoana vătămată se frământa, întrucât nu ştia ce să spună când va veni poliţia la domiciliu, ori din această conduită rezultă clar faptul că aceasta se străduia să construiască scenarii plauzibile, pe care să le prezinte poliţiei şi care să îl disculpe pe inculpat. Şi altă martoră a relatat că victima a întrebat-o ce să spună la poliţie, aceasta recomandându-i să spună adevărul”, este concluzia instanţei, care a decis să îl condamne pe bărbat la 10 ani de închisoare.