Avocatul Poporului din Republica Moldova a demisionat, după ce și-a angajat ca șofer și gardă de corp un bărbat condamnat pentru proxenetism

Avocatul Poporului din Republica Moldova, Natalia Moloşag, şi-a anunţat joi demisia din funcție, după ce a fost acuzată că a apelat la serviciile unui bărbat condamnat pentru proxenetism, pentru a-i fi șofer și gardă de corp.

Urmărește-ne peGoogle news
Avocatul Poporului din Republica Moldova a demisionat, după ce și-a angajat ca șofer și gardă de corp un bărbat condamnat pentru proxenetism
Anunţul a fost făcut joi pe pagina de Facebook a Oficiului Avocatului Poporului, iar în cererea adresată preşedintelui Parlamentului Natalia Moloşag spune că demisionează în urma informațiilor apărute în spațiul public, pentru a nu denigra instituția.
Demisia vine după ce în spaţiul public au apărut informaţii că Avocatul Poporului ar apela în exercitarea funcţiei la serviciile unei persoane condamnate, pentru a-i fi șofer sau pază de corp.

Conform stiri.md, Natalia Moloșag a fost surprinsă de mai multe ori în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în instanță și care în 2017 a fost condamnat pentru proxenetism. El a primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani.
După informațiile apărute în presă, mai multe ONG-uri i-au cerut demisia.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, Natalia Moloşag a declarat că Dumitru Godorog, pe care l-a reprezentat în perioada în care activa în calitate de avocat, a fost convocat la Oficiul Avocatului Poporului în baza unui contract de prestări servicii pe bază de voluntariat, încheiat pentru perioada octombrie-decembrie 2021, potrivit tvrmoldova.md.

Natalia Moloșag a fost numită Avocat al Poporului în 23 septembrie de către legislativ, notează HotNews.