Avion militar, prăbușit la Constanța, miercuri seara - Elicopterul plecat în misiune de căutare-salvare a aeronavei, a dispărut, de asemenea, de pe radar

Autoritățile din Constanţa sunt în alertă, după ce un avion militar s-a prăbuşit miercuri seara în zona Cogealac, transmite MApN.

Urmărește-ne peGoogle news
Avion militar, prăbușit la Constanța, miercuri seara - Elicopterul plecat în misiune de căutare-salvare a aeronavei, a dispărut, de asemenea, de pe radar
Sursa foto: MApN
UPDATE
Căpitanul Costinel Iosif Niţă, pilotul aeronavei MiG-21 LanceR, prăbuşit în seara de miercuri, în judeţul Constanţa, şi-a pierdut viaţa, potrivit unui comunicat transmis de MApN

UPDATE 23:00

MApN și ministrul Apărării confirmă decesul celor 5 militari, din elicopterul aflat în misiune de căutare-salvare a aeronavei.

Nu se cunosc date despre starea pilotului și a aeronavei MiG 21 LanceR.

UPDATE

MApN transmite că elicopterul cu salvatori, plecat în căutarea avionului militar prăbușit la Constanța, a dispărut de pe radar.

Știre în curs de actualizare

Un avion militar s-a prăbuşit în zona Cogealac. Accidentul aviatic a fost anunţat printr-un apel la 112. Apelantul a zis ca a auzit avioane, apoi s-a auzit o bubuitură, iar ceva a căzut ceva din cer.

A urmat un incendiu foarte puternic. Accidentul aviatic a avut loc în zona Gura Dobrogei, lângă Cogealac, conform Ct100, citat de româniatv.net.

Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă.

Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20:03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19:50.

Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă”, a anunţat Ministerul Apărării.