Avertizare ANM: Cod Galben și Cod Portocaliu de vânt și viscol puternic - Harta zonelor vizate

Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură. Intervalul de valabilitate este 07 februarie, ora 22:00 – 08 februarie, ora 20:00.

Feb 8, 2022 - 10:03
Urmărește-ne peGoogle news
Avertizare ANM: Cod Galben și Cod Portocaliu de vânt și viscol puternic - Harta zonelor vizate
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Un alt cod galben de viscol vizează Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni. Avertizarea este valabilă astăzi până la ora 20:00.

În Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.
Notă: îndeosebi în zona înaltă, vântul va continua să aibă intensificări până în dimineața zilei de joi (10 februarie).

O atenţionare meteorologică Cod galben vizând intensificări ale vântului este în vigoare pe parcursul zilei de marţi în Dobrogea, estul Munteniei şi Moldova, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În intervalul orar 5:00 - 20:00, vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea şi în estul Munteniei, apoi şi în Moldova, cu rafale de 55...65 km/h şi pe suprafeţe restrânse de peste 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe alocuri şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 50...55 km/h, îndeosebi în centru şi sud-vest, notează ANM.

Judeţele marcate cu Cod galben sunt Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa (parţial) şi Călăraşi (parţial).