Autoritatea Vamală Română scoate la concurs 350 de posturi

Autoritatea Vamală Română (AVR) va finaliza până la sfârşitul acestei luni preluarea personalului de la ANAF, urmând ca din aprilie să iniţieze procesul de organizare a concursurilor de recrutare externă de angajaţi, a declarat pentru Profit.ro preşedintele AVR, Bogdan Mihei.

Mar 14, 2022 - 11:57
Mar 14, 2022 - 20:12
Urmărește-ne peGoogle news
Autoritatea Vamală Română scoate la concurs 350 de posturi
Foto: Româniatv.net
AVR a suplimentat personalul pe frontiera de Est, în special la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, şi acordă o atenţie sporită implementării sancţiunilor decise în contextul războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei.
 
"Am depus acte pentru ştatele de funcţii şi aşteptăm până pe 15 martie să primim avizul ANFP. Facem şi transferul de personal de la ANAF în această perioadă. Sperăm ca Autoritatea Vamală Română să fie complet funcţională până la finalul lunii martie. În ce priveşte recrutarea externă pentru cele 350 de posturi, am vrea să începem, din aprilie, pregătirea concursului. Procedurile acestea, care implică şi o serie de anunţuri şi perioade care să treacă între diverse etape, ar putea dura undeva între 30 şi 60 de zile", a declarat Mihei pentru profit.ro, citat de adevărul.ro.
 
Conflictul din Ucraina şi numărul mare de refugiaţi care trec în România au necesitat suplimentarea echipelor vămii la frontiera de Est.
 
"La momentul acesta avem o activitate mai intensă pe frontiera de Est, unde am şi suplimentat personalul. Acordăm tot sprijinul pentru acţiunile umanitare. Avem şi o atenţie sporită în ce priveşte implementarea sancţiunilor. România, implicit şi AVR, acţionează în tandem cu comunitatea europeană şi trebuie să urmărim cu atenţie acum implementarea sancţiunilor decise", a adăugat şeful AVR, potrivit Adevărul.ro