Australia i-a anulat din nou viza jucătorului de tenis Novak Djokovic și vrea să-l deporteze

Australia îi anulează, din nou, viza sportivului Novak Djokovic și intenționează să-l deporteze, potrivit BBC.

Ian 14, 2022 - 09:19
Urmărește-ne peGoogle news
Australia i-a anulat din nou viza jucătorului de tenis Novak Djokovic și vrea să-l deporteze
Foto: Instagram Novak Djokovic

Viza lui Novak Djokovic de a intra în Australia pentru a juca la Australian Open a fost anulată pentru prima dată săptămâna trecută, dar sportivul a atacat decizia în instnţă, acolo unde a avut câştig de cauză. Astăzi, australienii au luat din nou decizia de a-i anula viza.

Liderul mondial al tenisului masculin, Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, într-un comunicat dat publicităţii că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată", declarând la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile precedând zborul. Jucătorul sârb a admis în textul publicat pe Instagram o "eroare de judecată" primind în persoană un ziarist al cotidianului francez L'Equipe pe data de 18 decembrie, în timp ce ştia infectat cu Covid-19, dar a asigurat că a "respectat distanţarea socială şi a purtat mască".

Pe australieni îi deranjează lipsa vaccinării și că sportivul a minţit şi în formularul de localizare completat la intrarea în ţară. A ajuns în Australia din Spania, informaţie care lipseşte din document. Într-o postare pe pagina de socializare, sârbul susţine că, de fapt, agentul lui a completat actele. 

Încălcarea restricţiilor COVID şi falsul în documente sunt probe care ar putea fi decisive în procesul pentru expulzarea sârbului din Australia. Decizia ar putea veni chiar în următoarele orele. Autorităţile spun că vor să evite şi transformarea lui Djokovic într-un erou al antivacciniştilor.