Au început înscrierile pentru școlile de poliție, jandarmi și pompieri - Documente necesare pentru participarea la examenul de admitere

Pe 7 martie au început înscrierile pentru admitere la școala de poliție, de pompieri și de jandarmi, pentru sesiunea martie – mai 2022.

Mar 8, 2022 - 13:30
Urmărește-ne peGoogle news
Au început înscrierile pentru școlile de poliție, jandarmi și pompieri - Documente necesare pentru participarea la examenul de admitere
Foto: Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca

Concursul va fi organizat în cele șase unități de învățământ ale MAI în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari. Sunt 2.880 de locuri disponibile, iar candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

Candidații care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare și care doresc să candideze pe unul din aceste locuri pot depune cererea-tip de înscriere începând cu 7 martie până la data de 18 martie.

Cererea se depune în funcție de opțiunea aleasă – poliție, poliție de frontieră, jandarmerie, pompieri – și în funcție de domiciliul sau reședința înscris/ă pe cartea de identitate, exclusiv în format electronic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Cererea-tip de înscriere și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare.

La primirea cererii-tip de înscriere, persoana cu sarcini de recrutare atribuie candidaților codul unic de identificare, precum și centrul zonal la care este arondat; o scanează și o comunică, la adresa de e-mail indicată, candidaților, în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data înregistrării acesteia.

Unitățile de recrutare au obligația de a posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se transmit cererile-tip de înscriere.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun toate documentele solicitate până la data de 27 martie 2022.

Dosarul de recrutare conține documentele prevăzute în anexele nr. 2 și 3 la Ordinul MAI nr. 105/2020 privind examinarea medicală a candidaților la concursurile de admitere în unitățile de învățământ care formează personal pentru nevoile MAI, respectiv adeverința medicală eliberată de medicul de familie, precum și consimțământul informat.

Dosarul de recrutare mai include cererea de înscriere, copii ale documentelor de studii, ale actelor de identitate (inclusiv certificat naștere candidat, soț/soție, copii – dacă este cazul), ale documentelor de vechime în muncă (dacă este cazul), autobiografia și tabelul nominal cu rudele candidatului și soțul/soția candidatului, extras cazierul judiciar/certificat de cazier judiciar, adeverință medicală, copie permis auto. Detalii complete pot fi obținute direct de la structurile de recrutare.

Sursa: Româniatv.net