Atacuri cibernetice la mai multe site-uri oficiale din România: Guvernul, Ministerul Apărării și CFR Călători, pe lista instituțiilor vizate

Guvernul anunţă, vineri, că în cursul dimineţii accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.

Apr 29, 2022 - 10:02
Apr 29, 2022 - 10:02
Urmărește-ne peGoogle news
Atacuri cibernetice la mai multe site-uri oficiale din România: Guvernul, Ministerul Apărării și CFR Călători, pe lista instituțiilor vizate
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

”Astăzi dimineaţă, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a  fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service)”, anunţă Executivului.

Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experţii institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului şi identificarea cauzelor.

Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut, mai spune Guvernul.

Confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanşat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro).

Atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale MApN.

Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcţionalităţii paginii de internet a ministerului“, conform unui anunţ.