Ziua Eroilor, sărbătorită la Constanța - Ceremoniile la care au participat membrii Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Constanța a participat la ceremonii cu prilejul Zilei Eroilor în mai multe localități din Județul Constanța.

Urmărește-ne peGoogle news
Ziua Eroilor, sărbătorită la Constanța - Ceremoniile la care au participat membrii Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități

Mesajul AMVVD, sucursala Constanța:

Încă din anul 1920, în România se serbează Ziua Eroilor, odată cu Înălțarea, la 40 de zile de la Paște. Dacă inițial, a fost stabilită această dată pentru comemorarea eroilor din Primul Război Mondial, în zilele noastre îi pomenim pe toți eroii țării! Așa am făcut și astăzi (n.r. joi), participând la evenimente în localitățile județului.

În Municipiul Constanța ceremonia a fost organizată de către Comandamentul Flotei, în incinta Cimitirului Central. Asociația a fost reprezentată de col (r) Nelu Constantin și lt.col. Marius Presură. 

În localitatea Mereni, la invitația preotului paroh Cătălin Pătrașcu și a Primăriei Mereni, asociația a fost reprezentată de col. Ioniță Valentin alaturi de Col.(r) Adrian CARAPCEA, din partea ANCMRR - MAI Subfiliala Mangalia. 

Am fost prezenți și în localitățile Țepeș Vodă și Siliștea, unde Primăria și Parohia Siliștea au organizat  ceremonii religioase.  

Sub coordonarea domnului Remus Macovei și a domnului Alexandru Ionașcu și implicarea Primăriei, a apărut Cartea de aur a eroilor celor două localități. Lansarea cărții a avut loc astăzi (n.r. joi), în incinta Căminului cultural din localitate.