Un schelet a fost găsit ascuns sub parchetul unei case boierești din București, în timpul lucrărilor de restaurare

Scheletul ascuns sub parchet în cea mai frumoasă casă boierească din București. La restaurare a venit și poliția.

Un schelet a fost găsit ascuns sub parchetul unei case boierești din București, în timpul lucrărilor de restaurare

O clădire bătrână, impunătoare, care și-a păstrat secretele peste o sută de ani. Un palat care stă în picioare pe strada Dionisie Lupu din București încă din anul 1860, atunci când familia de boieri Miclescu l-a construit ca să-i fie reședință. Erau vremuri în care zona era plină de livezi și de grădini, iar Mitropolitul Dionisie Lupu, de unde vine și numele străzii, avea acolo mai multe proprietăți.

Irina Bossy Ghica, proprietar: “Satisfacția de a restaura casa Miclescu și de a-i reda splendoarea este imensă și vine după multe sacrificii, o greutate a fost și costul, eu am cumpărat-o ca să stau în ea, doar că restaurarea a durat doi ani și nu m-am mai mutat. Singurul regret este că înainte de a descoperi tavanele pictate, pereții au fost decopertați, probabil că și pereții aveau picturi foarte valoroase care puteau fi salvate”. În timpul lucrărilor de consolidare, muncitorii au rămas fără glas când, într-una dintre camere, sub parchet, au găsit un schelet. 

“Era un schelet ascuns, deci era o crimă la mijloc”

Șerban Sturdza, arhitect: “Așa este. Am găsit un schelet care era îngropat la vreo 50-60 de centimetri într-o cameră, deci era clar că era un schelet ascuns, deci era o crimă la mijloc. A venit Poliția de Omucideri, povești, au constatat că scheletul este mai vechi de 30 de ani și nu i-au dat atenție. Se găsesc multe, se găsesc arme, diverse lucruri în casele astea”. 

Casa Miclescu a supraviețuit tuturor războaielor și cutremurelor. Apoi, în anul 1948 a fost naționalizată. Apoi, după 1989, a fost părăsită și vandalizată, o soarta comună pentru cele mai multe clădiri de patrimoniu din București. Aceeași poveste, aceleași distrugeri.