Un român aflat la muncă în Germania s-a sinucis - Patronul nu i-a dat voie să vină acasă de Paște

Bărbatul de 44 de ani din orașul Vicovu de Sus și-a pus capăt zilelor la ferma de cai unde lucra, după ce patronii săi nu i-au dat voie să plece acasă de sărbători, pentru că nu avea cu cine să-l înlocuiască.

Un român aflat la muncă în Germania s-a sinucis - Patronul nu i-a dat voie să vină acasă de Paște

 

El a fost găsit spânzurat, de către unul dintre colegii de muncă, într-un grajd al fermei de cai unde era angajat de mai mulți ani.

Oamenii din Vicovu de Sus nu-și pot explica gestul bărbatului decât prin faptul că cel care trebuia să-l schimbe la muncă după 6 luni de zile, un băiat tot din oraș, nu a mai fost lăsat de părinți să plece la muncă, pentru a-l schimba pe Dumitru Crețan, bărbatul de 44 de ani, din satul Laura.

Măcinat de dorul de casă și de gândul că nu va petrece sărbătorile cu părinții, fratele și surorile sale, vicoveanul s-a dus într-un grajd și s-a spânzurat.

Chiar dacă muncea de mai mulți ani la fermă și era un om harnic, patronii nemți nu i-au permis să vină acasă, pentru că nu avea cine să-l înlocuiască la muncă.

Cheltuielile de repatriere, suportate de angajatorul german

El nu a fost căsătorit niciodată și nu avea copii, de asta oamenii vorbesc despre singurătatea care i-ar fi putut declanșa o stare de depresie în timp.

Cheltuielile de repatriere vor fi suportate de angajatorul german, iar sicriul cu trupul neînsuflețit va ajunge acasă vineri, când va avea loc și înmormântarea.

Odată cu el, în același transport va fi repatriat și sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Nicolae Bahan, bărbatul din Solca care a murit după ce a fost infectat cu Covid-19.