Un profesor merge opt kilometri pe jos ca să ducă o masă elevilor săraci, afectați de coronavirus

Pandemia de coronavirus cu care se confruntă în prezent omenirea a scos la iveală nu doar aspecte triste, ci și faptul că există, peste tot în lume, oameni cu suflet mare. Un profesor a devenit erou după ce s-a descoperit faptul că omul merge din ușă în ușă, ca să lase mâncare copiilor săraci.

Un profesor merge opt kilometri pe jos ca să ducă o masă elevilor săraci, afectați de coronavirus

<>

 

For English version, click here: Teacher walks five miles every day to deliver free school meals to 78 children

Zane Powles are 47 de ani și ar fi putut să stea acasă, izolat de restul lumii, ca să își protejeze sănătatea. Totuși, profesorul a ales să facă ceva mai eroic și să se asigure că nu există copii săraci care să îndure foamea, din cauza epidemiei de coronavirus ce îi lasă pe oameni fără serviciu sau fără resurse financiare.

Zane pregătește 75 de pachete cu mâncare, le pune în saci și ghiozdane și apoi pleacă la drum.

Opt kilometri în fiecare zi, din poartă în poartă, ca să lase copiilor săraci o masă. Lasă pachetul în fața casei, așteaptă să iasă copilul după el, apoi pleacă mai departe.

Profesorul Zane Powles, un model de urmat:

Zane lucrează la o școală primară din Lincolnshire (Marea Britanie) și spune că dorința lui este să se asigure că orice copil defavorizat se bucură de o masă decentă, măcar o dată pe zi.

„Oamenii își riscă viețile în prima linie sau livrând medicamente în calitate de voluntari, iar eu fac asta fiindcă este ceea ce eu pot face pentru a ajuta. E important să am o contribuție la efortul național și depășim această criză doar împreună”

Zane a povestit că părinții și copiii se bucură enorm de pachetul primit. Un zâmbet sau o laudă îl motivează să continue drumul în fiecare zi. Mulți îl consideră un adevărat „superstar local”. Și merită din plin!