Un profesor din Bucureşti este cercetat după ce a apărut în lenjerie intimă la orele online

Un profesor de la Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti s-a filmat în timpul cursurilor online în timp ce purta doar lenjerie intimă. Părinţii copiilor spun că profesorul obişnuieşte să îşi jignească elevii şi au depus plângere la Ministerul Educaţiei, la inspectorat şi la şcoală.

Un profesor din Bucureşti este cercetat după ce a apărut în lenjerie intimă la orele online

Mai mulţi părinţi au sesizat că în timpul unui curs online profesorul mută camera video şi le arată elevilor că poartă doar lenjerie intimă, potrivit Digi24.

Cursul online a fost înregistrat de către mai mulţi participanţi.  

„Pentru mine a fost un şoc când am văzut iniţial filmuleţul, am crezut că nu este real, că nu e posibil ca un cadru didactic să facă aşa ceva”, a declarat unul dintre părinţi pentru sursa citată.  

Alţi părinţi susţin că profesorul vorbeşte urât despre felul în care arată unii dintre elevi, iar altora le adresează cuvinte jignitoare, motiv pentru care pe numele dascălului au fost depuse mai multe plângeri.  

A existat şi o situaţie în care profesorul ar fi făcut remarci cu tentă sexuală unei eleve, referindu-se la felul în care aceasta era îmbrăcată: „Nu mai veni îmbrăcată aşa, că eu nu pot să mă abţin”.  

Ministrul Educaţiei: Am trimis Corpul de Control să verifice

Posibilele sancţiuni vor fi stabilite după finalizarea anchetei disciplinare, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.  

„O să mă raportez la maximum de sancţiune permisă de cadrul legal.Oricât de mult ne-am dori să forţăm acest cadru legal, totuşi suntem obligaţi să îl respectăm până îl schimbăm”, a declarat ministrul Educaţiei.  

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că profesorul nu este la prima abatere.   

„Sunt, din păcate, şi astfel de exemple. Îndrăznesc să cred că sunt exemple secundare ale perioadei de criză pandemică. (…) Este vorba şi despre faptul că a trimis unor părinţi rezultate şcolare ale altor elevi. Toate aceste lucruri sunt în analiză atât la nivelul inspectoratului cât şi la nivelul Corpului de Control. (…) Am cerut Corpului de Control să meargă la Şcoala Centrală pentru a verifica această situaţie”, a mai spus ministrul Educaţiei.