Un preot din Prahova ignoră recomandările autorităţilor şi cheamă enoriaşii la slujbă: „Măcar 100 să fim“

Ion Arion, preot paroh la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din oraşul prahovean Boldeşti-Scăieni, ignoră recomandările autorităţilor centrale şi cheamă credincioşii la slujba de duminică printr-un mesaj postat pe Facebook.

Un preot din Prahova ignoră recomandările autorităţilor şi cheamă enoriaşii la slujbă: „Măcar 100 să fim“

 

Mesajul preotului a fost postat pe contul de Facebook, sâmbătă, 21 martie, la puţin timp după ce Ministrul de Interne a anunţat noile restricţii impuse de pandemia de coronavirus. În ciuda faptului că autorităţile au recomandat ca românii să păstreze distanţa socială şi să nu se întâlnească în public în grupuri mari, preotul prahovean nu ţine cont de aceste sfaturi şi le cere enoriaşilor să nu lipsească de la slujbă.

”Aţi auzit mai devreme ordonanţa militară. Haideţi, mâine să fim 100 de credincioşi, la Sfânta Liturghie. Când vom mai putea să fim atâţia, nu ştim. Aşa că măcar 100 să fim mâine la biserică. Eu vă aştept cu multă dragoste la biserica mea, la Scăieni…”, a scris preotul Arion pe Facebook.

Postarea preotului a devenit virală pe internet, iar mulţi dintre cei care au citit îndemnul l-au criticat pentru gestul său catalogat drept riscant şi inconştient.

Duminică dimineaţă, postarea părintelui Arion a fost ştearsă de pe contul său de Facebook.

Nu este singurul preot din Prahova care îndeamnă credincioşii să continue să meargă la slujbă. Gabriel Pitulice, preot paroh la biserica din comuna prahoveană Vărbilău, a scris s-a adresat şi el credincioşilor din parohie tot prin intermediul reţelelor de socializare. ”vă aşteptăm mâine cu drag în număr cât mai mare…”, a fost îndemnul preotului prahovean.

În altă localitate din prahova, la Poiana Câmpina, preotul paroh Nicu Dinu a găsit o altă variantă de a ţine slujbele în faţa enoriaşilor şi nu de unul singur în biserică. Inspirat probabil de magazinele din Danemarca, preotul a desenat în curtea bisericii marcaje de culoare galbenă, pentru a evidenţia faptul că enoriaşii trebuie să păstreze distanţa de un metru între ei, atunci când vin la slujbă.

”Nu suntem în afara Bisericii, ci în jurul ei, o îmbrăţişăm aşa cum niciodată nu a mai fost îmbrăţişată! De nenumărate ori ea ne-a apărat în interiorul ei în decursul a 2000 de ani de creştinism, acum noi o vom ţine în braţele noastre afară!

În contextul actualei epidemii nu trebuie sa fim neatenţi ori nepăsători. Am trasat cate un loc pentru fiecare la distanţă legală de 1 metru. În acest fel nicio autoritate civilă nu va avea ce sa ne reproşeze.

Cu alese doriri de bine si sanatate,
Pr. Paroh Nicu Dinu”, a scris preotul pe pagina de Faceboook a Parohiei Poiana Câmpina.

Mesajul preotului este însoţit inclusive de fotografii în care se văd clar marcajele destinate credincioşilor care vor continua să vină la biserica din Poiana Câmpina.

Sursa: Adevărul