Un câine şi-a alertat stăpânul după ce a descoperit un bebeluş abandonat

O plimbare normală prin parc a unui bărbat, alături de căţelul său, s-a transformat într-o descoperire miraculoasă înainte de sărbătorile pascale. Patrupedul a simţit nou-născutul înfăşurat într-o pătură, ascuns în tufişuri şi şi-a alertat imediat stăpânul.

Un câine şi-a alertat stăpânul după ce a descoperit un bebeluş abandonat

Un husky a devenit erou după ce a salvat un bebeluş, nou-născut, abandonat într-un parc din Birmingham. Terry Walsh, în vârstă de 64 de ani, se plimba cu patrupedul său pe 22 aprilie, când animalul a simţit ceva suspicios prin tufişuri.

Inginerul aproape la pensie a auzit plânsetele bebeluşului după ce câinele a pelcat de lângă el şi l-a văzut împingând uşor cu botul pătura lăsată pe iarbă.

"În stânga mea era o pătură înfășurată chiar sub tufișuri. M-am întors pentru a-l ţine pe Hel de lesă, dar a fugit spre pătură, aşezându-se încet lângă. A început să împingă cu nasul foarte uşor, făcându-mă să înţeleg că e ceva acolo. Dintr-o dată am auzit acest copil plângând. Cred că ghiontul blând al lui Hel și căldura din corpul lui au trezit copilul. Un câine mai mare sau cu un alt temperament ar fi putut să tragă de pătură și să o rupă, iar bebeluşul ar fi fost rănit. Să nu mai vorbesc de vulpile sau şobolanii care mai sunt prin zonă. Am fost un pic uimit, dar m-am dus repede lângă Hel şi am ridicat o parte din pătură de pe faţa bebeluşului. Era nou-născut, ştiu asta acum. Mi-am dat seama şi atunci că este foarte tânăr, foarte mic”a povestit Terry Walsh.

Bebeluşul ar fi fost născut în aceeaşi zi

Poliția a spus că bebelușul fusese născut la termen, probabil că fusese născut chiar în acea zi şi abandonat câteva ore mai târziu. Era îmbrăcat într-un tricou „Dino Dude” cu dungi portocalii și albe, pantaloni de bebeluş gri și înfășurat într-o pătură.

„Îi mulțumesc Domnului că bebelușul era în viață, ar fi putut fi mult mai rău. Copilul ar fi putut fi mort. Le-am spus vecinilor mei: Cerul l-a trimis pe Hel să-l salveze pe băiețelul nou-născut!" a mai spus Terry.

Polițiștii nu pot spune care este etnia bebelușului, dar au declarat că sunt în căutarea unei femei cu vârsta de 20 de ani, văzută de mai mulți martori în parc, în perioada de timp în care copilul ar fi fost abandonat.

Terry a adăugat: „Am vorbit cu doi adolescenți care au crezut că au văzut o femeie ţinând în braţe un copil, într-o pătură cu aceleaşi culori sau similară, cu aproximativ o jumătate de oră sau o oră înainte” a menţionat stăpânul câinelui.

Serviciile de urgență au fost sunate în jurul orei 17.30 și au ajuns la scurt timp la faţa locului. Băieţelul nou-născut a fost dus la spital, unde medicii au veşti bune şi spun că este complet sănătos. De asemenea, detectivul Annie Miller a menţionat că mama a avut cu siguranţă grijă de sănătatea ei pe toată perioada sarcinii. Fiul ei este sănătos, urmare a unei îngrijiri prenatale bune, potrivit Daily Star.

Poliția din West Midlands a cerut în repetate rânduri ca mama, prietenii sau familia acesteia să se prezinte la secţie şi să recunoască fapta.

„Preocuparea noastră principală este bunăstarea mamei și trebuie să o găsim pentru a-i verifica sănătatea fizică și mintală” a subliniat Annie Miller.