Un bătrân din Buzău, care fusese jefuit, și-a recuperat economiile în doar câteva minute cu ajutorul unui câine polițist

Un bunic de 81 de ani din Buzău îi va rămâne veșnic recunoscător lui Rik, un câine polițist. Patrupedul i-a recuperat bătrânului economiile, după ce geanta în care își ținea banii a fost furată din casă de un hoț. Acum, la câteva zile distanță, bunicul a avut ocazia să-i mulțumească ciobănescului german agent de poliție, care l-a prins pe tâlhar.

Urmărește-ne peGoogle news
Un bătrân din Buzău, care fusese jefuit, și-a recuperat economiile în doar câteva minute cu ajutorul unui câine polițist

Rik are 9 ani și este unul dintre cei mai apreciați câini polițiști de la IPJ Buzău. Zilele trecute, ciobănescul german a primit de la superiorii săi o misiune nouă: să găsească un hoț, care jefuise un bunic de 81 de ani din comuna Ulmeni. După ce l-a agresat, a plecat cu o geantă în care se aflau 3.000 de lei.

Pompiliu Popescu - păgubit: După ce a venit poliția, au stabilit dumnealor ordinea de luptă și a apărut și mașina de la Buzău cu câinele. Corpul delict, adica gentuța mea era lângă prunul ăla, la poartă acolo aruncată.

Rik a mirosit geanta abandonată de hoț, a preluat urma și i-a dus pe polițiști, într-un suflet, direct la imobilul suspectului.

Marius Vlad - agent de poliție IPJ Buzău: Am mers aproximativ 1 km până am ajuns în dreptul porții autorului. Acolo s-a oprit câinele, mi-am dat seama, zic gata, aici e sigur ceva.

Tâlharul s-a dovedit a fi un tânăr de 23 de ani, care locuiește în același sat.

Pompiliu Popescu - păgubit: Să zic că a durat o juma de oră. Și zice: stați liniștit că am găsit hoțul, am găsit banii, e în regulă toată treaba!

Tâlharul a fost prins, iar economiile bunicului de 81 de ani salvate.

Pentru Rik misiunea de zilele trecute a fost doar una dintre zecile de succes bifate în anii petrecuți în poliție.

Marius Vlad - agent de poliție IPJ Buzău: Este un câine de prelucrare urme de miros, asta e specializarea lui. El doar cu nasul face treaba, atât. Nu e un câine de atac sau de violență, nu.

Marius și Rik fac echipă de anul trecut, după ce tatăl polițistului s-a pensionat. Ciobănescul a fost lăsat moștenire din tată în fiu și, deși la început acomodarea a fost ceva mai grea, azi cei doi agenți de poliție sunt de nedespărțit.