Un bărbat și-a înghițit periuța în timp ce se spăla pe dinți

Medicii au scos o periuță de dinți însângerată din stomacul unui bărbat după ce acesta a înghițit-o în timp ce se spăla pe dinți.

Un bărbat și-a înghițit periuța în timp ce se spăla pe dinți

Medicii din India au îndepărtat periuța de 19 cm lungime după 24 de ore, temându-se că lăsarea ei pentru mai mult timp în stomacul bărbatului ar fi putut fi fatală.

Pacientul, în vârstă de 39 de ani, al cărui nume nu a fost dat publicității, se spăla pe dinți când a înghițit periuța. A mers de urgență la o clinică medicală din apropiere, care l-a trimis rapid la un spital aflat la mai mult de 100 km distanță.

O radiografie și alte teste nu au putut localiza periuța în gâtul bărbatului, ceea ce i-a determinat pe medici să ajungă la concluzia că era în stomac. O operație minoră a fost efectuată la scurt timp și periuța a fost îndepărtată.

Bărbatul a rămas în spital în timp până și-a revenit și a fost externat câteva zile mai târziu.

Dr. Bomni Tayeng, chirurg principal la Spitalul General Bakin Pertin, Pradesh, India, a declarat: „Pacientul a fost dus la un spital privat din Pasighat - de acolo a fost trimis la spitalul nostru.

„Chirurgul ORL al spitalului nostru a investigat pacientul și a planificat o esofagoscopie, în timp ce eu am verificat pacientul în jurul orei 18:00.

„Procedura de esofagoscopie a fost efectuată, dar periuța de dinți nu a putut fi găsită în esofag - tubul muscular care leagă faringele de stomac.

„Aceasta însemna că periuța de dinți intrase direct în stomac.”

Dr. Tayeng a adăugat că pacientul nu simțea nicio durere după ce a ingerat periuța de dinți și se confrunta doar cu un disconfort minor în abdomenul superior.

El a spus: „Deoarece periuța de dinți nu a putut fi detectată cu razele X, am decis apoi să conduc un proces de laparotomie exploratorie sub anestezie generală în aceeași ședință.

‘Periuța putea fi simțită cu ușurință în stomac și a fost îndepărtată printr-o mică incizie în stomac. Această procedură a durat doar aproximativ 30 de minute.

„În ziua următoare a început să consume lichide pe cale orală și a avut o recuperare fără evenimente. A fost externat 6 zile mai târziu. '