Un bărbat infectat cu coronavirus a împărțit mărțișoare la 120 de persoane

O anchetă epidemiologică a fost declanşată la Administrația Domeniilor Publice, sector 4, după ce s-a stabilit că o persoană din conducerea instituției, care este unul dintre bolnavii de coronavirus, a împărțit mărțișoare pe 2 martie.

Un bărbat infectat cu coronavirus a împărțit mărțișoare la 120 de persoane

În prezent, sediul ADP Sector 4 este închis.

Marian Goleac, director general al ADP sector 4, a declarat la Digi24 că bărbatul de 60 de ani a fost la muncă până luni, 2 martie, zi în care a împărţit mărţişoare.

El a intrat în contact cu peste 120 de persoane.

În 3 martie s-a simţit rău şi a mers la spital. În 4 martie a revenit la serviciu, iar în 5 martie s-a dus din nou la spital, a spus Goleac.

Bărbatul din București, cel de-al 17 pacient confirmat cu coronavirus, era deja internat la spitalul Dimitrie Gerota în momentul în care a fost testat pozitiv.

Cazul acestuia este atipic, pentru că, dacă până acum s-a ştiut care este sursa virusului, acum nu se ştie.

Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

La câteva zile după internare, starea lui s-a înrăutăţit, el a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, astfel că medicii i-au făcut testul pentru COVID – 19. Testul s-a dovedit pozitiv, aşa că, pentru că bărbatul a stat câteva zile în spital înainte de a fi diagnosticat, în unitatea sanitară au fost luate mai multe măsuri.