Un bărbat din Botoșani s-a ales cu dosar penal după ce a primit trei doze de vaccin anti-COVID și încerca să o obțină și pe a patra

Unii nu vor să se vaccineze, iar alții s-ar vaccina chiar și de mai multe ori, asta fără să punem la socoteală prima doză și rapelul. Este și cazul unui bărbat din Dorohoi, care este anchetat penal după ce s-a vaccinat anti-COVID-19 ... cu a treia doză de Pfizer! În plus, acesta nu pare dispus să se oprească aici. Din contră, el a declarat că își dorește să facă și a patra doză de vaccin.

Un bărbat din Botoșani s-a ales cu dosar penal după ce a primit trei doze de vaccin anti-COVID și încerca să o obțină și pe a patra

Bărbatul în vârstă de 49 de ani, din judeţul Botoşani, a reușit cumva să păcălească medicii și astfel a primit ce-a de-a treia doză a serului produs de compania americană. 

Din primele informații, acesta s-a prezentat la un centru de vaccinare din municipiul Dorohoi şi a cerut să fie vaccinat, nedeclarând că a făcut rapelul. Mai mult decât atât, bărbatul a declarat că vrea să facă și a patra doză. El și-a motivat solicitarea prin faptul că, în urma imunizării, s-ar fi simțit mult mai bine, iar serul i-a îmbunătățit vederea și auzul. 

"În acest caz am întocmit dosar penal pentru fals în declaraţii", a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei, a anunţat declanşarea unei anchete administrative pentru a se stabili condiţiile în care persoana respectivă a reuşit să obţină a treia doză de vaccin.

"Fiind foarte aglomerat, probabil nu s-a aşteptat validarea în sistemul informatic şi a intrat în zona de vaccinare, unde a primit doza de vaccin. După ce i-a fost injectată doza, a declarat că a avut rapelul la vaccinul Pfizer în urmă cu o săptămână şi că a primit a treia doză. Între timp, în sistemul informatic au apărut datele şi că într-adevăr a fost vaccinat în urmă cu o săptămână. DSP a demarat o anchetă pentru a stabili exact firul evenimentelor", a precizat Adăscăliţei.

După administrarea celei de-a treia doze a vaccinului Pfizer, bărbatul a rămas câteva ore sub supravegherea medicului din centrul de vaccinare, după care a fost transferată la Camera de Primiri Urgenţe (CPU) a Spitalului Municipal Dorohoi.

Potrivit medicilor, acesta nu a prezentat niciun simptom sau o reacţie adversă post-vaccinare. Medicul de la CPU i-a recomandat şi un examen psihiatric. 

În prezent, bărbatul este monitorizat, în continuare de cei de la DSP.