Un bărbat cu o cantitate mare de metanol în corp, a fost salvat cu BERE

Doctorii de la Spitalul General din Quang Tri, Vietnam, au salvat viaţa unui bărbat de 48 de ani prin administrarea unei doze de bere la fiecare oră până acesta şi-a revenit, relatează Daily Star.

Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat cu o cantitate mare de metanol în corp, a fost salvat cu BERE
Medicii au realizat rapid cu ce caz se confruntă şi au decis să acţioneze mai neconvenţional pentru a avea o şansă la salvarea bărbatului. În momentul când l-au preluat pe bărbat au administrat 1 litru de bere în stomacul pacientului pentru a scădea viteza cu care acesta procesa metanolul.
 
O doză de bere a fost apoi administrată la fiecare oră timp de 12 ore până acesta şi-a recăpătat cunoştiinţa.
 
Pacientul avea o cantitate de 1.119 ori mai mare decât cea normală în corpul său şi ar fi murit fără tratamentul nonconvenţional.
 
Etanolul se găseşte în bere, vin şi băuturi spirtuase, iar în doze mici nu afectează omul. Bărbatul însă avea metanol în organism. Metanolul este găsit adesea în băuturile făcute în casă şi este mult mai periculos decât etanolul. El poate duce la orbire sau chiar la moarte.
 
După ce bărbatul din Vietnam s-a oprit din consumat alcool, metanolul a continuat să se extindă ridicând nivelul alcoolului din sângele său. Doctorii i-au administrat bere, deoarece organismul procesează etanolul înaintea metanolului. Acest lucru le-a oferit acestora timp pentru a efectua o dializă bărbatului ca să elimine excesul de alcool.