Un bărbat a fost împușcat de polițiști la Botoșani după ce a lovit patru mașini de poliție

Alertă la Botoșani, unde un bărbat a fost împușcat de polițiști. Din primele informații, bărbatul se afla la volanul unei mașini și a fugit de polițiștii care îl urmăreau.

Un bărbat a fost împușcat de polițiști la Botoșani după ce a lovit patru mașini de poliție

UPDATE:

Bărbatul a decedat.

Știre inițială:

Potrivit primelor informaţii, urmărirea a început în judeţul Iaşi, acolo unde poliţiştii au încercat să îl tragă pe dreapta pe şofer, având suspiciunea că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şoferul a lovit maşina Poliţiei şi şi-a continuat drumul, astfel că a ajuns în judeţul Suceava, acolo unde a fost organizat un filtru.

În zona satului Cotu, comuna Copălău din judeţul Botoşani, şoferul a intrat în plin în alte trei maşini ale Poliţiei.

În total, poliţiştii au tras 17 focuri de armă în timpul urmăririi, iar la filtrul din satul Cotu unul dintre gloanţele poliţiştilor l-a nimerit pe şofer, acesta fiind în stare gravă.

Ulterior, în ciuda eforturilor de resuscitare, medicii au stabilit că bărbatul a murit.

Citește și: Cine era bărbatul împușcat de polițiști la Botoșani

"IPJ Botoșani a fost sesizat de către IPJ Iași ca un echipaj de poliție se află în urmărirea unui autoturism al cărui conducător auto este posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice. 

Individul în cauză a fost oprit de un echipaj de politie, dar a refuzat sa se legitimeze si a intrat in autospeciala de politie parcata pentru a parasi locul unde a fost oprit.

Citește și: Procurorii au demarat o anchetă în cazul șoferului împușcat mortal de polițiști la Botoșani

In urmarirea de pe raza judetului Botosani a acroșat 1 autospeciala de poliție, iar la filtrul organizat în localitatea Copălău/BT, întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul agenților și a executat manevre de lovire a autospecialei, un agent de poliție a executat 17 focuri de armă în direcția autoturismului. Conducătorul autoturismului a decedat. Polițiștii implicați nu au fost răniți, 2 autospeciale fiind avariate", se arată într-o informare a Poliţiei Botoşani.