Un adolescent român a fost arestat în Italia după ce și-a înjunghiat tatăl pentru a-și apăra mama

Adolescentul, care a fost încarcerat într-un centru de detenţie pentru minori, sub acuzaţia de tentativă de omor, şi-a recunoscut faptele în faţa anchetatorilor.

Un adolescent român a fost arestat în Italia după ce și-a înjunghiat tatăl pentru a-și apăra mama

Un adolescent român în vârstă de 16 ani a fost arestat miercuri, 18 noiembrie, în Italia, sub acuzaţia de tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat tatăl.

Victima are 37 de ani şi a fost internată în spital, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire, scrie Corriere della Sera.

Potrivit presei italiene, totul s-a petrecut miercuri seara, într-un imobil din localitatea Ardea, de lângă Roma, când între părinţii adolescentului, ambii de naţionalitate română şi aflaţi în plin proces de separare, ar fi izbucnit un scandal, care a degenerat. 

Fiul cel mare a intervenit între ei, în încercarea de a-şi apăra mama, moment în care tatăl lui l-a împins printr-o uşă de sticlă. Băiatul şi-a pierdut cumpătul, a pus mâna pe un cuţit de bucătărie şi şi-a înjunghiat părintele de două ori în zona abdomenului.

Totul s-a petrecut sub ochii îngroziţi ai celorlalţi doi copii ai cuplului, de 10, respectiv 14 ani.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani s-a prăbuşit la pământ într-o baltă de sânge.

Imediat soţia sa a sunat la 112, la faţa locului sosind paramedicii, dar şi o echipă a carabinierilor.

Victima a fost transortată în stare gravă la spital, fiind supus de îndată unei intervenţii chirurgicale, arată sursa citată.

În ceea ce îl priveşte pe adolescentul agresor, acesta a fost arestat şi plasat într-un centru de detenţie pentru minori. El şi-a recunoscut faptele în faţa anchetatorilor.

Publicaţia Corriere della Sera mai scrie că în familia românilor, scandalurile se ţineau lanţ, lucru confirmat de vecini, care au declarat anchetatorilor că certurile zgomotoase erau la ordinea zilei.

Totuși, carabinierii spun că pe numele bărbatului de 37 de ani nu a fost depusă nicio plângere pentru violenţă domestică.