Ucraina - Macedonia de Nord 2-1

Ucraina a învins-o pe Macedonia de Nord, scor 2-1, într-un meci din grupa C de la Euro 2020 disputat pe Arena Națională.

Urmărește-ne peGoogle news
Ucraina - Macedonia de Nord 2-1

Ucraina păstrează șanse de calificare după 2-1 cu Macedonia, meci în care a irosit o sumedenie de ocazie și a tremurat după o repriză secundă avântată a adversarei.

Cu o intrare prietenoasă, melodia "Cervona ruta" a ucrainencei de origine română Sofia Rotaru, pusă la boxele Arenei Naționale, Ucraina n-avea cum să nu înceapă tare. Iar Malinovski, Iarmolenko și Iaremciuk au ratat deschiderea scorului în primele 10 minute. 

Apărarea cu patru din cinci oameni de la Lucescu, portarul și toți fundașii minus Matvienko, n-a tremurat decât la o semiocazie Elmas și o reușită anulată pentru ofsaid a vedetei Pandev. Iar golul ucrainean a venit, chiar dacă mai târziu decât au spus-o ocaziile (29). 

Iarmolenko, șiret, a așteptat la colțul lung după un corner bătut de pe stânga și a înțepat suficient pentru 1-0. Iaremciuk, scăpat singur, a făcut imediat 2-0 cu un șut la "scurt" (34). Lansarea lui Zincenko a făcut totul.

Nord-macedonenii n-au tras pe poartă decât în repriza a doua, când Bușcian i-a refuzat golul lui Ademi. Apoi, răzbunare pentru ocaziile ratate de Malinovski&co, a venit surpriza. 

Bușcian a respins în bară, Karavaiev a vrut să degajeze mingea, dar l-a degajat pe Pandev. Penalty, transformat din a doua încercare de Alioski, după ce același Bușcian respinsese prima oară. 

Iar corul nord-macedonean s-a trezit. "Ma-ke-do-ni-ja!" în duel cu "U-kra-i-na" venită din partea galbenă.

Ucraina a tremurat pe final. Mai ales după ce Malinovski, atât de diferit față de Atalanta, a ratat un penalty pe care scria 3-1. Însă s-a impus la limită și așteaptă "decisivul" cu Austria.

Gazeta Sporturilor