Turism inedit, de pandemie - Carantină pe iahturi în Thailanda

În căutare de soluţii pentru revigorarea turismului, puternic afectat de pandemia de COVID-19, autorităţile thailandeze au decis să pună la dispoziţia turiştilor iahturi pentru a-şi petrece perioada obligatorie de două săptămâni de carantină.

Urmărește-ne peGoogle news
Turism inedit, de pandemie - Carantină pe iahturi în Thailanda

Conform BBC News, turiştii dornici să viziteze Thailanda în ciuda pandemiei îşi pot petrece cele două săptămâni obligatorii de carantină în ţara asiatică pe un iaht sau pe o navă mică de croazieră în Phuket.

Noul program a fost anunţat luni, completându-l pe cel din ianuarie, când Guvernul thailandez a propus petrecerea perioadei de carantină într-un complex de golf.

Guvernul thailandez speră ca noul program să aducă venituri în valoare de circa 49 de milioane de euro.

Bugetul Thailandei depinde în mare măsură de turism, dar autorităţile naţiunii din Asia de Sud-Est au fost nevoite să limiteze călătoriile din cauza noului coronavirus.

Astfel, de la 40.000 - 50.000 de turişti pe zi, numărul acestora a scăzut la câteva sute. Circa 100 de iahturi sunt înscrise în program.

Călătorii se pot îmbarca după un test negativ pentru COVID-19 şi sunt nevoiţi să poarte o brăţară inteligentă care le monitorizează deplasarea şi semnele vitale, inclusiv temperatura şi tensiunea arterială.

Săptămâna trecută, ministrul thailandez al Turismului a declarat că va propune un plan pentru ca străinii să poate petrece perioada de carantină în zone turistice populare, inclusiv în staţiunile de pe plajă.