Trei polițiști falși din Mehedinți au fost arestați după ce au spart mai multe locuințe

Trei bărbaţi care s-au folosit de insigne false de poliţist pentru a face “percheziţii” la două adrese, de unde au furat bani din locuinţe, au fost identificaţi şi reţinuţi în urma unei anchete a poliţiştilor şi procurorilor din Mehedinţi.

Urmărește-ne peGoogle news
Trei polițiști falși din Mehedinți au fost arestați după ce au spart mai multe locuințe

Suspecţii ar fi făcut “percheziţiile” la două femei, de 66 şi 70 de ani, din casele cărora au plecat cu sume importante de bani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi, cazul a fost rezolvat de către Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare. Anchetatorii au pus în aplicare un mandat de percheziţie care i-a vizat pe cei trei bărbaţi, suspectaţi de uzurpare de calităţi oficiale şi furt calificat.

“Din cercetări a reieşit că, la data de 15 şi 16 iunie a.c., două femei, de 66 şi 70 de ani, din judeţul Mehedinţi, ar fi fost induse în eroare de trei persoane, care ar fi folosit unele semne distincte ale unei autorităţi publice şi ar fi declinat calităţi oficiale, care implică exerciţiul autorităţii de stat. Persoanele, cu vârste cuprinse între 26 şi 48 de ani, toate din municipiul Timişoara, ar fi pătruns în locuinţele părţilor vătămate, de unde ar fi sustras 1.290 de euro şi 9.500 de lei. În urma percheziţiei efectuate la o locaţie unde persoanele bănuite erau cazate, poliţiştii au găsit şi ridicat 4.933 de lei, 1.375 de euro, 610 lire sterline, două insigne cu inscripţia ‘SPECIAL POLICE’, o pereche de cătuşe şi mai multe perechi de mănuşi din latex”, informează IPJ Mehedinţi.

Surse din rândul anchetatorilor au adăugat că cei trei bărbaţi s-au prezentat acasă la cele două femei la prima oră, respectiv imediat după ora 6,00 dimineaţa, în cele două zile. Ei au susţinut că sunt poliţişti şi că fac percheziţii într-un caz de contrabandă cu alcool şi ţigări. Bărbaţii au prezentat insigne false şi purtau măşti pe feţe, astfel că ulterior persoanele vătămate au avut dificultăţi în a-i descrie, însă anchetatorii au reuşit să-i găsească urmărindu-le traseul cu ajutorul unor camere de supraveghere.

În acest caz, procurorul de caz a dispus ca cei trei bărbaţi să fie reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurparea de calităţi oficiale şi furt calificat, urmând ca ei să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri prevenite.