Trei copii înfometați, daţi la câini de tatăl beţiv: „Îi bate în fiecare zi”

O situaţie revoltătoare s-a petrecut la o stână din judeţul Sibiu unde trei fraţi au fost bătuţi şi apoi băgaţi în ţarcul câinilor chiar de către tatăl lor.

Trei copii înfometați, daţi la câini de tatăl beţiv: „Îi bate în fiecare zi”

 

Oroarea s-a petrecut luni seara, 6 aprilie. Fraţii Ababei din Avrig au venit mai târziu decât de obicei cu vitele de la păscut. Au fost întâmpinaţi de fratele mai mare, de 15 ani, care le-a aplicat o corecţie, ca să nu mai repete isprava, apoi au primit aceeaşi pedeapsă şi de la tatăl lor, potrivit publicaţiei „Ora de Sibiu”. 
Bătuţi şi flămânzi au fost puşi să doarmă în ţarcul câinilor. Monstruozitatea a fost ulterior povestită unei mătuşi care a alertat autorităţile.
 
„Cel mic e tot lovit şi muşcat”
 
Copiii - trei băieţi, de 10, 11 şi respectiv 15 ani, şi o fată de 13 ani - au rămas orfani de mamă în urmă cu cinci ani când aceasta a murit din cauza unor ciuperci otrăvite. Luni seara, după ce au fost bătuţi, băieţii mai mici şi sora lor au fost puşi să doarmă în ţarc cu câinii de la stână. 
 
Rudele au declarat pentru reporterul Ora de Sibiu că părintele devine violent sub influenţa băuturilor alcoolice: „A început băiatul cel mare, care are 15 ani şi apoi i-a luat în primire tatăl. Pe cel mic l-au dat la câini. E tot lovit şi muşcat. Are răni şi mai noi şi mai vechi pe corp. Nu e prima dată când face asta. În fiecare zi îi bate şi îi ţine flămânzi”, a povestit, printre altele, mătuşa copiilor care a mărturisit că micuţii sunt ţinuţi flămânzi şi murdari, iar coşmarul lor ţine de cinci ani, de când le-a murit mama.
Mătuşa susţine că fata a fost violată de tată tot la beţie
 
Mai mult, aceasta a povestit jurnaliştilor şi că fata ar fi fost violată de părinte şi, în ciuda sesizărilor pe care le-a făcut la Poliţie şi alte instituţii, nimeni a luat nici o măsură pentru protecţia copiilor. „Fata a fost violată de tată. E tot timpul băut şi se dă la ea”. 
 
Marţi, 7 aprilie, o echipă formată din poliţişti şi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului Sibiu s-au deplasat la stâna din Avrig. Aceştia au constatat că micuţii sunt „într-o situaţie de risc şi neglijare”, motiv pentru care cei trei fraţi abuzaţi au fost duşi în regim de urgenţă într-un centru de plasament. Părintele are toate şansele să fie decăzut din drepturi.
Sursa: oradesibiu.ro