Tânăra de 27 de ani din Neamţ moartă din cauza COVID-19 ar fi luat virusul din spital

Tânara de 27 de ani din Neamţ care a murit din cauza COVID-19 ar fi luat virusul din spital. Fata se internase în unitatea spitalicească din Piatra Neamţ pentru că suferea de leucemie, relatează Hotnews, care citează Mediafax şi presa locală. Prietenul tinerei, şi el pozitiv, ar fi fost trimis acasă cu autobuzul.

Tânăra de 27 de ani din Neamţ moartă din cauza COVID-19 ar fi luat virusul din spital

 

Potrivit ştiri-neamţ.ro, tânăra fusese internată pe 16 martie la Spitalul de Urgenţă Piatra Neamţ, unde a fost în contact cu o asistentă medicală care fusese, la rândul ei, contact cu un pacient ulterior confirmat cu noul coronavirus. Pe 27 martie, i s-au recoltat probe pentru COVID-19 iar două zile mai târziu, rezultatul testului a fost pozitiv.

Starea de sănătate a tinerei s-a înrăutăţit, iar pe 4 aprilie, a fost transferată la Secţia de Terapie Intensivă şi vineri, 10 aprilie, a murit.

Ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ în acest caz a scos la iveală o nouă gafă a cadrelor medicale din Spitalul Judeţean.

Se pare că prietenul tinerei, care a fost, de asemenea, confirmat pozitiv, a fost lăsat să meargă acasă, în oraşul Roznov, cu autobuzul. Surse medicale au declarat, că prietenului tinerei i s-au dat o mască şi mănuşi, iar de la spital acesta a fost trimis acasă fără ambulanţă. Toate aceste aspecte vor face obiectul unei anchete a DSP Neamţ.

Un număr de 34 de cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ au fost confirmate pozitiv cu coronavirus, ceea ce l-a determinat pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, să declare, vineri, că în unitatea medicală există un focar de infecţie cu coronavirus.

"Am venit pentru un focar de transmitere în Spitalul Judeţean şi pentru a repune pe poziţie o anchetă epidemiologică, a repune nişte circuite şi pentru a da încredere personalului medical. Avem 34 de cadre medicale, între care 8 medici, care sunt infectaţi. Avem 31 de cadre medicale în izolare la domiciliu", a declarat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a adăugat că personalul medical din unitatea sanitară va fi testat în totalitate.