Sorin Ovidiu Vîntu scapă de dosarul în care e acuzat că i-a dat mită un milion de euro lui Bogdan Olteanu

Sorin Ovidiu Vîntu a scăpat de dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că i-a dat un milion de euro mită lui Bogdan Olteanu, în 2008, pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, conform g4media.ro, deoarece Tribunalul București a susținut că fapta s-a prescris. Decizia nu este definitivă, iar procurorii DNA pot face apel.

Urmărește-ne peGoogle news
Sorin Ovidiu Vîntu scapă de dosarul în care e acuzat că i-a dat mită un milion de euro lui Bogdan Olteanu

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu în decembrie 2018, omul de afaceri fiind acuzat de cumpărare de influență.

Mai precis, era vorba despre dosarul în care SOV a fost acuzat că i-a dat un milion de euro mită lui Bogdan Olteanu, în 2008.

Potrivit DNA, „în perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Vântu Sorin Ovidiu i-a promis și remis lui Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană (n.r. – Liviu Mihaiu) să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării”.

Conform DNA, banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar.

„Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Olteanu Bogdan, persoana respectivă (n.r. – Liviu Mihaiu) a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării”, a informat Direcția Națională Anticorupție în 2018.

Bogdan Olteanu ispășește o condamnare de 5 ani de închisoare

În octombrie 2020, Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al Băncii Naționale, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru numirea ilegală a lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Rezervației Delta Dunării.

Decizia a aparținut Curții de Apel București (CAB) și a fost definitivă.

Anterior, Bogdan Olteanu fusese condamnat la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti.