Șoferița care a omorât două fete aflate pe trotuar în București a fost plasată în arest la domiciliu

Judecătorii au respins astăzi cererea procurorilor de a o aresta preventiv pe femeia care a provocat moartea a două fetițe, în zona Andronache din București, la finalul lunii februarie. În schimb femeia a fost plasată în arest la domiciliu.

Șoferița care a omorât două fete aflate pe trotuar în București a fost plasată în arest la domiciliu

Astfel, procurorii au contestat decizia Judecătoriei Sectorului 2 prin care femeia a fost lăsată în libertate, afirmând că șoferița avea o alcoolemie de peste 0,80 g/l în sânge în momentul producerii accidentului. Este acuzată de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Accidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, pe 27 februarie, când o femeie de 57 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe strada Fructelor, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

Imediat după accident, femeia de la volan a fost agresată de rudele fetelor accidentate, fiind transportată şi ea la spital. De asemenea, şi soţul femeii, aflat pe scaunul dreapta de lângă şofer, a fost scos din maşină de mulţimea furioasă şi a fost bătut.

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze.

În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete.

Ea a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea o alcoolemie de 0,67 g/l, la trei ore după producerea accidentului.