Se pot infecta pisicile şi câinii cu COVID-19?

Cercetătorii chinezi le dau o veste tristă iubitorilor de animale şi au declarat că pisicile şi câinii se pot infecta cu noul coronavirus, totuşi aceştia nu pot transmite la oameni virusului şi nu pot muri din cauza acestuia.

Se pot infecta pisicile şi câinii cu COVID-19?

În urma experimentelor desfăşurate în laborator de oamenii de ştiinţă din China, pisicile şi câinii pot fi infectaţi cu noul coronavirus, dar nu pot infecta şi oamenii, transmite CNN citat de Mediafax.

Pe lângă această descoperire, dovezile arată că animalele nu pot muri din cauza virusului chiar dacă se poate transmite de la animal la animal.

Oamenii îşi pot îmbrăţişa în continuare animalele de companie a spus Dr. John Williams, medic pediatru de la Pittsburgh Medical Center Children's Hospital.

Experţii spun că experimentele de laborator au realizat un scenariu care este complet nerealist.

Aceştia spun că oamenii de ştiinţă au aplicat doze de virus extrem de mari în nările a cinci pisici domestice, în vârstă de 8 luni, spune William Schaffner, profesor de medicină preventivă şi boli infecţioase la Vanderbilt University School of Medicine din Nashville.

„Pisicile din casele noastre sau chiar cele sălbatice nu ar fi niciodată expuse la acest nivel de virus. Doza aplicată este mult mai mare decât ar obţine un om obişnuit”, a spus William Schaffner.