Şapte bărbaţi care erau la pescuit au fost ucişi de un lunetist profesionist

Şapte bărbaţi plecaţi la pescuit au fost împuşcaţi mortal de către un companion beat, într-un sat din centrul Ucrainei, a anunţat vineri poliţia locală, incident de o gravitate rară în această fostă republică sovietică, relatează Kyiv Post.

Şapte bărbaţi care erau la pescuit au fost ucişi de un lunetist profesionist

Împușcăturile s-au petrecut lângă un iaz din satul Novoselytsia din raionul Popelniatskyi, unde nouă bărbați se aflau într-o excursie la pescuit, a raportat Poliția Națională din Oblastul Zhytomyr pe 22 mai.

Bărbații beau, apoi, șase dintre ei s-au dus să doarmă într-un șopron din apropiere, în timp ce suspectul și alți doi au continuat pescuitul. În jurul orei 1 noaptea, suspectul, un vânător profesionist, ar fi împușcat pe cei doi bărbați de lângă el și apoi a continuat să-i împuște pe ceilalți șase care dormeau.

Un bărbat a reușit să scape după ce a auzit împușcăturile. A fugit într-o pădure, a ajuns în sat și a chemat poliția. Ministrul adjunct de Interne, Anton Gerashchenko, spune că uciderea a fost motivată de „relații bruște ostile”.

"Instanța nu va avea altă decizie decât închisoarea pe viață pentru o persoană care a luat șapte vieți", a scris Gerashchenko pe Facebook pe 22 mai.

Suspectul, născut în 1962, a fost reținut de poliție și rămâne în arest.

Arma crimei, o pușcă cu lunetă, a fost confiscată. Suspectul va fi supus unui examen psihiatric medico-legal, în urma căruia instanța va decide sancțiunea sa, spune Gerashchenko.

Anchetatorii au declanșat cercetarea penală pentru „omor premeditat a două sau mai multe persoane”. Suspectul riscă 15 ani de închisoare sau închisoare pe viață.