Samsung Note 20 și Note 20 Ultra au fost lansate oficial

Samsung Note 20 a fost dezvăluit pe 5 august. Mai performant, tot în două versiuni, cu un S Pen mai sensibil ca niciodată și câteva opțiuni excelente pentru camera foto-video. Totodată, e același tip de smartphone pe care îl știi de la Samsung pentru toamnă.

Urmărește-ne peGoogle news
Samsung Note 20 și Note 20 Ultra au fost lansate oficial

Samsung Note 20 va fi anul acesta în două versiuni pe care eu le-aș categorisi astfel: pentru toți, pentru cei puțini. Primul se numește simplu: Samsung Galaxy Note 20. Cel de-al doilea primește numele „Ultra”, așa cum a avut și seria S20 un model similar. Sunt diferențe considerabile între cele două. Așa că încep cu prețul: primul intră în România la 950 de euro. Cel de-al doilea va fi de la 1.300 de euro.

Samsung Galaxy Note 20 are un ecran de 6,7 inci Full HD+ plat, scanner de amprentă ultrasonic în display și-o baterie de 4.300 mAh. E rezistent la apă și are S Pen. Ecranul plat îl separă foarte repede de versiunea mai mare, asemenea și colțurile rotunjite. Camerele de pe spate sunt astfel: 12 megapixeli pentru ultrawide, 64 MP pentru zoom (cu capabilitatea de-a filma 8K), 12 MP pentru ultrawide.

De cealaltă parte, Samsung Galaxy Note 20 Ultra are un ecran de 6,9 inci Quad HD+ curbat pe margini, scanner de amprentă ultrasonic în display și-o baterie de 4.500 mAh. E rezistent la apă și are S Pen. Camerele de pe spate sunt astfel: 108 megapixeli pentru ultrawide, 12 MP pentru zoom (5x optic), 12 MP pentru ultrawide.

Ambele pot fi încărcate rapid pe fir la 25 de wați și wireless la 15 wați. Totodată, au Wi-Fi 6 și 10 megapixeli camere de selfie.

Note 20 are 8 GB memorie RAM cu 256 GB spațiu de stocare, în timp ce Samsung Note 20 Ultra are 8 sau 12 GB și 256 sau 512 GB spațiu de stocare.

Ambele au un S Pen mai precis, dar cel mai precis este pe versiunea Ultra – chestiune judecată la nivelul milisecundelor, dar chiar și pe Note 20 stylusul e de două ori mai precis decât pe versiunea din 2019. Altfel, ambele folosesc aceleași procesoare (Exynos 990 în Europa), au trei microfoane și difuzoare stereo.

Ce le diferențiază? Înainte de toate, designul. Apoi, carcasa de pe Note 20 e din plastic (în esență), în timp ce cea de pe Note 20 Ultra e din sticlă. Personal, apreciez mai mult ecranul plat de pe versiunea simplă, dar trebuie menționate două compromisuri făcute de Samsung pentru preț.

Ziceam că e o diferență semnificativă de preț între cele două. Ei bine, cei 250 de euro se traduc înainte de toate astfel: ecran de 120 Hz rată de refresh pe Note 20 Ultra, în timp ce pe celălalt ai doar 60 Hz. Apoi, ecranul curbat la care nu văd de ce ai ține, că-i mai ușor de interacționat cu unul plat, și nu în ultimul rând e vorba de camera de 108 MP. Nu zic că ai nevoie de toată rezoluția aia. Dar o prefer pe aceea pentru wide în dauna celei de 12 MP, de generație destul de învechită deja.