ITALIA: “Românii au fugit aseară cu mașinile şi cu trenul acolo unde au văzut cu ochii”

Jurnalista Mara Coman a făcut un apel disperat pe pagina sa de Facebook, după ce a primit un telefon de la o prietenă din Milano, prin care a informat-o că un sfert din românii care locuiesc în acel imobil au fugit sâmbătă noaptea, după ce s-a aflat că Lombardia va fi în carantină.

ITALIA: “Românii au fugit aseară cu mașinile şi cu trenul acolo unde au văzut cu ochii”

 

Mara face anunţul în speranţa că românii care se află în Italia să rămână acolo, dacă vin acasă riscă să infecteze persoanele dragi.

"Sunt îngrozită.

M-a sunat acum o prietenă care e în Milano să-mi spună cum un sfert din românii care stăteau în blocul ei au fugit aseară - pentru că știau că, de azi dimineață, toată Lombardia va fi în carantină.

M-a sunat să mă roage să scriu despre asta și să fac și eu un apel prin care să le amintesc românilor plecați că, prin fuga lor, nu fac altceva decât să răspândească virusul.

Mi-a povestit cum, noaptea trecută, a fost trezită de valize trântite pe scări. Românii din Lombardia au plecat cu mașinile sau cu trenul acolo unde au văzut cu ochii. Au umplut trenurile noaptea trecută, fără să se gândească vreo secundă că i-ar putea îmbolnăvi pe toți ceilalți. Unii s-a dus la Roma, PENTRU CA DE ACOLO SĂ IA AVIONUL ȘI SĂ VINĂ ÎN ROMÂNIA FĂRĂ SĂ FIE OBLIGAȚI SĂ STEA ÎN CARANTINĂ.
Au fugit spre locuri în care e mai cald: în Sardinia, în Palma, în Malta.
Au fugit peste tot.

Prietena mea m-a rugat să scriu ce se întâmplă și asta fac, pentru că sunt îngrozită. Îmi spunea să îi rog, la rândul meu, pe cei aflați în zonele cu risc să nu plece, ca să nu răspândească virusul. Altfel, nebunia nu se va mai opri. Știm cu toții cum e sistemul medical din România. Și unii își vor spune că nu e așa grav, că mor doar bătrânii.
Oameni buni, BĂTRÂNII ACEIA VOR FI PĂRINȚII NOȘTRI.

"Rareori am rugat oamenii să dea share, dar, dacă și voi credeți că cele de mai sus sunt importante, vă rog dați mai departe", este mesajul transmis de Mara Coman pe pagina sa de Facebook.

Sursa: romaniatv.net