Român evadat dintr-o închisoare din Italia, căutat de zeci de poliţişti

Un român arestat în urmă cu un an în Sala Consilina se numără printre deținuții care luni au reușit să scape din închisoarea Foggia. Din cei 51 de prizonieri care au evadat, 41 au fost prinși, conform ondanews.it.

Urmărește-ne peGoogle news
Român evadat dintr-o închisoare din Italia, căutat de zeci de poliţişti

Revoltele din închisori au luat amploare în Peninsulă, mai mulţi deţinuţi fiind ucişi în confruntările cu gardienii. Printre cei care au reușit să evadeze din închisoarea din Foggia, speriați să nu fie contaminați cu coronavirus, se află și un român.

Românul a fost arestat în urmă cu un an în Sala Consilina. Este vorba despre un bărbat de 37 de ani arestat de carabinieri în noaptea de 14 spre 15 martie 2019, pe autostrada A2 Mediterane, în urma unei tentative de furt, în Lagonegrese. 

Românul este căutat, împreună cu alți nouă oameni care au reușit să scape luni, în timpul revoltei care a implicat 250 de deținuți care au protestat împotriva restricțiilor privind discuțiile cu rudele, din cauza epidemiei de coronavirus.

În total, 51 de prizonieri au evadat, 41 dintre ei au fost prinşi, alţi 10 sunt căutaţi de zeci de poliţişti, scrie ondanews.it, citat de observator.tv.