Roger Federer a fost eliminat în optimile de finală ale turneului ATP de la Halle

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer (8 ATP, favorit nr. 5) a fost eliminat surprinzător miercuri în optimile de finală ale turneului ATP de la Halle (Germania), dotat cu premii totale de 1.318.605 euro, după ce s-a înclinat în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-2, în faţa canadianului Felix Auger-Aliassime (21 ATP).

Urmărește-ne peGoogle news
Roger Federer a fost eliminat în optimile de finală ale turneului ATP de la Halle

Canadianul în vârstă de 21 de ani, antrenat de Toni Nadal, unchiul şi fostul antrenor al lui Rafael Nadal, a avut nevoie de aproape două ore pentru a-şi adjudeca partida pe care a dominat-o, el reuşind nu mai puţin de 13 aşi.

În runda următoare, Aliassime va evolua împotriva învingătorului din partida care-i opune pe germanul Jan-Lennard Struff (45 ATP), cel care l-a eliminat pe principalul favorit, rusul Daniil Medvedev (2 ATP), şi americanul Marcos Giron (75 ATP).

Federer (39 ani), care aşa cum se ştie a declarat forfait în optimi la Roland Garros, era un abonat al turneului de la Halle, pe care l-a câştigat de zece ori, competiţie ce serveşte drept repetiţie înainte de Wimbledon, programat în acest an între 28 iunie şi 11 iulie.

Operat de două ori la genunchiul drept în 2020, Federer a revenit în circuit în martie, la turneul de la Doha, după o absenţă de un an. Elveţianul şi-a anunţat priorităţile pentru 2021, turneul său de suflet de la Wimbledon şi Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), medalia de aur la simplu fiind singura care lipseşte din palmaresul său prestigios.