Rihanna donează 2.1 milioane de dolari pentru victimele violenței domestice din timpul pandemiei de COVID

La mai puțin de o lună de când a anunțat că donează 5 milioane de dolari pentru achiziția de echipamente medicale destinate spitalelor din Barbados, țara ei natală, Rihanna mai scoate 2 milioane din buzunar pentru o cauză nobilă: victimele violenței domestice din timpul pandemiei de COVID-19.

Urmărește-ne peGoogle news
Rihanna donează 2.1 milioane de dolari pentru victimele violenței domestice din timpul pandemiei de COVID

 

For English version, click here: Rihanna donates $2.1 million to domestic violence victims affected by quarantine

Rihanna, ea însăși o victimă a violenței domestice – a fost bătută de Chris Brown în 2009, când era iubita lui -, a decis să ajute femeile din Los Angeles abuzate de partenerii lor de viață, donând 2,1 milioane de euro către o organizație non-profit, prin intermediul fundației sale, Clara Lionel Foundation.

O sumă egală a donat, pentru aceeași cauză, CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, notează The Guardian.

Banii vor fi folosiți pentru a le asigura victimelor violenței domestice din timpul carantinei un acoperiș deasupra capului, mâncare și consiliere psihologică.

A explodat numărul de abuzuri asupra femeilor, în carantină

De la impunerea carantinei, oficiali, șefi din poliție și organizații care militează împotriva violenței asupra femeilor au anunțat că numărul de abuzuri domestice a explodat în țări de pe tot globul. Au fost raportate creșteri ale numărului de cazuri în Italia, Spania, Marea Britanie, China, cu vârfuri în Franța (36%) și Brazilia (40-50%).

Ultima lună a fost foarte grea. Sunt multe femei agresate de partenerii de viață. Iar carantina face ca apelarea centrelor care oferă ajutor să fie foarte dificilă.