Rafael Nadal nu va participa nici la Wimbledon, nici la Jocurile Olimpice

Rafael Nadal nu va lua parte la ediția din 2021 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. De asemenea, ibericul nu va participa nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Urmărește-ne peGoogle news
Rafael Nadal nu va participa nici la Wimbledon, nici la Jocurile Olimpice

Se pare că jucătorul iberic și-a planificat revenirea la US Open.

Rafael Nadal a pus punct tuturor speculațiilor ce s-au ridicat în ultima perioadă în privința participării la Wimbledon și Jocurile Olimpice. Ibericul a răspuns clar că nu va lua parte la cele două competiții, după ce, în ultimul timp, s-a acumulat foarte multă oboseală.

Jucătorul spaniol a făcut acest anunț pe pagina oficială de Twitter. Rafael Nadal a declarat că a luat această decizie în urma discuțiilor cu echipa sa.

”Salutare tuturor! Am decis să nu particip la ediția din acest an de la Wimbledon și nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Nu este o decizie ușoară de luat, dar, după ce mi-am ascultat corpul și am discutat cu echipa mea, am ajuns la concluzia că este cea mai bună decizie.

În aceste momente ale carierei mele sportive, o parte foarte importantă este să previn orice fel de exces care m-ar putea împiedica să joc la cel mai înalt nivel pentru titluri.

Vreau să transmit un mesaj special fanilor mei din întreaga lume, mai ales celor din Marea Britanie și Japonia. Jocurile Olimpice au însemnat foarte mult pentru mine în calitate de sportiv.

Personal, am avut șansa să ajung la trei dintre ele și am avut onoarea să fiu purtătorul drapelului pentru țara mea”, a declarat Rafael Nadal pe rețelele de socializare

Se pare că de vină pentru absența de la Wimbledon ar fi timpul prea scurt între Roland Garros și turneul brianic. Rafael Nadal nu s-ar fi recuperat suficient după turneul pe zgură, iar acest lucru i-ar putea afecta performanțele.

Rafael Nadal a fost eliminat în semifinalele de la Roland Garros de Novak Djokovic, scor 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2.