Raed Arafat, mesaj pentru fermieri: ”Te duci la câmp, nu te oprește nimeni!”

Agricultorii au primit confirmarea mult-așteptată! Raed Arafat, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat duminică, 22 martie, că fermierii pot să își continue activitatea, însă trebuie să fie responsabili și să se protejeze atât pe ei cât și pe cei din jurul lor de infectarea cu noul coronavirus.

Raed Arafat, mesaj pentru fermieri: ”Te duci la câmp, nu te oprește nimeni!”

 

”Nu am afectat anumite activități pentru a nu afecta foarte grav economia. Te duci la câmp, nu te oprește nimeni. Te duci la muncă, nu te oprește nimeni. Problema e ca persoane vulnerabile să nu intre în mijloace de transport în comun aglomerate. Dacă închizi transporul în comun, ai zis la oameni stop. Mulți nu mai pot să ajungă nici la muncă. (…) La acest moment toți trebuie să stea să se gândească. Vom trece prin perioade grele, România nu este o țară care stă într-o bulă separată. Să nu creadă lumea că numărul cazurilor confirmate înseamnă că atâtea sunt”, a declarat Raed Arafat.

Vă reamintim că începând de ieri seară, printr-o Ordonanță Militară, deplasările în afara locuințelor și gospodăriilor se recomandă a fi evitate. În scop profesional, acestea trebuie să vizeze numai activități esențiale ce nu pot fi efectuate de la domiciliu. Este și cazul lucrărilor agricole din câmp, al îngrijirii animalelor din ferme sau al albinelor din stupine. Pentru aceste activități, deplasările sunt permise în timpul zilei, iar dacă ele se fac în intervalul orar 22.00-6.00, fermierii sau apicultorii sunt obligați să prezinte fie o legitimație sau o adeverință de la locul de muncă, fie o declarație pe propria răspundere care să conțină datele de identificare, data, locul și scopul deplasării.