Protest în fața primăriei din Galați după ce localnicii s-au trezit cu impozitul pentru mașini majorat

Zeci de gălățeni s-au adunat luni în fața Primăriei Galați pentru a protesta față de majorarea cu 50% a impozitului pentru mașini. Creșterea a fost adoptată la finalul anului trecut de Consiliul Local, iar protestatarii cer revenirea la valoarea taxei din 2020.

Protest în fața primăriei din Galați după ce localnicii s-au trezit cu impozitul pentru mașini majorat

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat luni în fața Primăriei Galați pentru a protesta față de majorarea cu 50% a impozitelor pentru autoturisme. Protestarii spun că impozitele au crescut nejustificat de mult.

„Cei care au firme, care un motoare puternice, care au dube... Eu plăteam 25 de milioane de lei, o să plătesc în jur de 40 de milioane pe an. Vi se pare corect? Cât este salariul minim pe economie in România... Să rămână impozitul ca anul trecut. Cel puțin ca anul trecut. Uitați-vă în Galați, jumătate de Galați este spart. Eu schimb bucșe la jumătate de an”, a declarat Costel Păun, unul dintre protestatarii din fața Primăriei Galați.

Autoritățile anunță că impozitul auto a fost majorat de Consiliul Local.

„Taxele și impozitele pentru anul 2021 au fost indexate cu procentul de 3,8 la sută, calculat pentru anul 2019. În ceea ce privește impozitul pentru mijloacele de transport, acesta crește cu 50 la sută”, a declarat Daniel Stadoleanu, directorul Serviciului Public de Taxe și Impozite Galați.

În timpul protestului, participanții au fost încurajați de șoferii care treceau prin zonă. Aceștia au claxonat și pentru câteva minute traficul a fost blocat. Protestul a fost organizat de membrii grupurilor de pe Facebook.