Producătorul muzical Andre Harrell a murit la 59 de ani

Producătorul muzical american Andre Harrell a murit, sâmbătă, la 59 de ani, a anunțar Roma Khanna, directorul al Revolt Media & TV, notează CNN.

Urmărește-ne peGoogle news
Producătorul muzical Andre Harrell a murit la 59 de ani

„Putem confirma trecerea în neființă a celui care a fost Andre Harrell”, a transmis Khanna printr-un comunicat.

”Toată lumea din familia Revolt este devastată de pierderea prietenului, mentorului și vicepreședintelui nostru. Impactul lui Andre asupra Hip Hop-ului, culturii, dar și asupra noastră a fost incomensurabil și profund. Poate să se odihnească în pace”, a mai precizat Roma Khanna.

Andre Harrell este cunoscut pentru amprenta pe care a lăsat-o în industria hip-hop-ului și a divertismentului. Acesta este creditat cu descoperirea și lansarea carierei de diverși artiști și animatori, potrivit site-ului Combs Enterprises.

”Andre a fost responsabil de schimbarea sunetului muzicii R&B și de a ajuta artiști și directori să ajungă în ceea ce a fost cunoscută drept ”cultura pop””, a mai precizat Combs Enterprises.

Andre Harrell a fost unul dintre cei doi membri ai grupului de rap. Dr. Jeckyll și Mr. Hyde la începutul anilor ’80, alături cu Alonzo Brown.

În 1983, Def Jam Records l-a angajat pe Harrell, care a fost mai întâi vicepreședinte pentru ca ulterior să devină director general al trustului.