Primarul din Prahova reținut de Parchet pentru fraudă electorală a fost eliberat de Judecătoria Ploiești

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, este acuzat de fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020, relatează Agerpres. Edilul PNL a fost reținut 24 de ore, după ce în urma cu o zi procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu polițiști, au efectuat mai multe percheziții. Marin Voicu a fost pus în libertate de Judecătoria Ploieşti, joi, 10 iunie, decizia nefiind definitivă.

Urmărește-ne peGoogle news
Primarul din Prahova reținut de Parchet pentru fraudă electorală a fost eliberat de Judecătoria Ploiești

Sentința îi vizează și pe ceilalți 16 inculpați implicați în dosar.

Voicu a fost reţinut pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, ceilalţi 16 inculpaţi fiind acuzaţi de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, menționează surse judiciare.

Procurorii și polițiști criminaliști din cadrul IPJ Prahova au efectuat, miercuri, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Potrivit surselor citate, 15 percheziţii au avut loc în comuna Ciorani, inclusiv la sediul primăriei şi la domiciliul primarului, Marin Voicu, alte trei – în municipiul Ploieşti. În urma descinderilor, 17 persoane, inclusiv primarul Marin Voicu, au fost duse la audieri, fiind ulterior reţinute.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, preciza Parchetul într-un comunicat.

Buletinele de vot de la alegerile locale din comuna Ciorani programate în 27 septembrie 2020 au fost furate dintr-o anexă care aparține Judecătoriei Mizil. Ele au fost depozitate în respectiva anexă, după ce Parchetul a dispus renumărarea voturilor de la alegerile locale, în urma unor plângeri.

Marin Voicu este primar în localitatea din Prahova din anul 2000. Edilul a câștigat, la alegerile din septembrie, al șaselea mandat pentru funcția de primar al comunei Ciorani.