Prima reacție a arbitrului Sebastian Colțescu după decizia UEFA

Prima miscare a lui Coltescu dupa ce UEFA a decis sa il suspende: Este o decizie nedreapta! O sa mergem la TAS!

Prima reacție a arbitrului Sebastian Colțescu după decizia UEFA

UEFA a oferit un verdict dupa incidentele de la Paris din luna decembrie. Forul international a hotarat ca arbitrul roman nu poate fi acuzat dar rasism, dar a fost suspendat la meciurile din competitiile europene pana la sfarsitul sezonului. Octavian Sovre, asistentul din Oradea aflat si el sub investigare (a carui voce se aude de asemenea strigand 'ala negru' in sistemul de comunicare interna al arbitrilor) a fost de asemenea avertizat si trimis la 'reeducare'.

Marti, Josep Vandellos, avocatul lui Sebastian Coltescu, a oferit o prima reactie si a declarat ca decizia luata de UEFA nu este una dreapta. De asemenea, el a spus ca va face apel la Comisia UEFA, iar daca decizia nu ii va multumi, vor ajunge pana la TAS. 

"Daca este pe plan intern sau pe plan international este discutabil, pentru ca decizia chiar nu specifica prin regulament. Din acest punct de vedere decizia trebuie sa fie specifica si sa zica clar ca se aplica la alte competitii decat cele unde s-a intamplat incidentul.

Din acest motiv noi am solicitat o clarificare la Comisia de Disciplina. Este adevarat ca fiind din partea administratiei UEFA s-a confirmat acest aspect pe care l-ati mentionat dumnevoastra. Nu este specificat, de asta am solicitat o clarificare. Este o decizie nedreapta si nu numai daca se compara cu decizia lui Sovre, dar si daca o comparam cu alte decezii.

Neymar a injurat arbitri. A folisit cuvinte urat pe Instagram si a fost suspendat un meci. Sa nu mai spunem de Suarez, 4 luni pentru ca a muscat un adversar. Deci nu sunt decizii consistente si cea ce nu se poate este ca in cazul lui Neymar, primeste un meci pentru o insulta la arbitri.

Pentru un caz in care s-a confirmat ca nu exista insulta si nu exista rasism si doar o conduita nepotrivita se aplica o sanctiune mult mai dura decat cea in cazul lui Neymar. Vom prezenta apel. Astazi chiar vom face apel. Vom merge pana la capat. Stam linistiti, trebuie sa mergem pe drum si sa avem incredere ca lucrurile vor merge bine. Vom face un apel la Comisia de Apel de la UEFA si dupa se face apel din nou la TAS. Trebuie sa fim precauti, iar daca nu ne convine decizia luata de Comisie, o sa mergem la TAS", a declarat avocatul lui Sebastian Coltescu pentru PRO X. 

Sursa: Știrile ProTV