Primul ministru francez se confruntă cu acuzații de viol

Gerald Darmanin, recent numit ministru francez de Interne, s-ar putea confrunta cu o nouă investigație în legătură cu un presupus viol în urma unei hotărâri judecătorești, au informat marți surse apropiate cazului.

Primul ministru francez se confruntă cu acuzații de viol

Curtea de apel din Paris a decis că un judecător poate redeschide ancheta pentru o acuzație din 2018 conform căreia Darmanin a violat o femeie în 2009, au declarat pentru CNN, surse.

Avocatul lui Darmanin, care a fost numit luni ministru de interne, a declarat că acuzația este lipsită de temei.

Activiști, adunați pentru a contesta împotriva numirii noului ministru de interne

Marți dimineață, aproximativ o duzină de activiști au fost adunați în afara ministerului de Interne reclamând: „violator al lui Darmanin, complice de stat”. Au fost îndepărtați rapid de poliție.

Darmanin a fost acuzat de viol și hărțuire sexuală de Sophie Patterson în ianuarie 2018. Ea a spus că și-a folosit poziția de membru al comisiei judiciare în 2009 pentru a o forța să facă sex cu el.

În timp ce cazul a fost respins inițial în februarie 2018, în iunie a acestui an, instanța de apel din Paris a decis că motivele pentru care nu au fost cercetate cererile nu au fost suficiente, potrivit avocaților ambelor părți.