Premierul Cîțu, despre prima zi fără mască în spații deschise: O zi care a început wow şi care s-a terminat la fel

Ziua „wow” a lui Florin Cîţu a continuat sâmbătă seară cu participarea la spectacolul-pilot „Dineu cu proşti” de la Teatrul Naţional Bucureşti. Şeful guvernului spune că „astfel de spectacole sunt posibile pentru că şi iubitorii de cultură au înţeles că singura soluţie este vaccinarea”.

Premierul Cîțu, despre prima zi fără mască în spații deschise: O zi care a început wow şi care s-a terminat la fel

„O zi care a început wow şi se termină la fel. Mi-a făcut o mare plăcere să merg, în această seară, la evenimentul-pilot, „Dineu cu proşti", la Teatrul Naţional Bucureşti. Astfel de spectacole sunt posibile pentru că şi iubitorii de cultură au înţeles că singura soluţie este vaccinarea”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu anunţa sâmbătă pe Facebook că a făcut deja o plimbare fără mască şi îşi întreba cititorii cum a fost pentru ei prima zi fară mască în spaţii deschise.

El a mulțumit tuturor pentru că au înţeles să respecte regulile ţi anunţă că urmează o nouă etapă de relaxare a măsurilor de retricţie, la 1 iunie.

„Cum este pentru voi prima zi fară mască în spaţii deschise? Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea şi a fost wow. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că aţi înţeles să respectaţi toate regulile şi mai ales pentru că vă vaccinaţi. Astăzi ne bucurăm toţi de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil. Vă mulţumesc. Urmează 1 iunie”, a scris premierul pe Facebook.

Prima etapă a revenirii la normalitate a intrat, sâmbătă, în vigoare, după ce Guvernul a adoptat o serie de măsuri, iar Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă a fost modificată.

Principalele relaxări vizează renunţarea la portul măştii de protecţie în majoritatea spaţiilor deschise, dar şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. În plus, programul operatorilor economici poate fi prelungit până la ora 24.00. Multe alte măsuri depind însă de rata de vaccinare, Guvernul stabilind noi ţinte pentru 1 iunie, 1 iulie şi 1 august.