Prefectul Capitalei: Restricțiile nu vor fi schimbate ca urmare a acțiunii a 2000 de oameni

Restricțiile din Capitală nu vor fi schimbate ca urmare a acțiunii a 2.000 de oameni, afirmă prefectul Capitalei, Alin Stoica. Într-o declarație susținută alături de șefii Poliției și Jandarmeriei București pe tema protestelor de marți noapte, prefectul a spus că toate restricțiile sunt menite să protejeze, iar autoritățile nu vor renunța la ele. Despre închiderea magazinelor de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, prefectul a afirmat că "nu este o schimbare dramatică în viața noastră".

Prefectul Capitalei: Restricțiile nu vor fi schimbate ca urmare a acțiunii a 2000 de oameni
Ce a declarat prefectul Capitalei, marți:
  • Restricțiile nu vor fi schimbate ca urmare a acțiunii a 2.000 de oameni
  • Nu sunt proteste masive, sunt 1.500 – 2.000 de oameni poate
  • Este de notorietate că aceste proteste au fost organizate de un anumit partid și de un anumit lider al acelui partid
  • Aproape toți locuitorii Capitalei respectă regulile. Aceste măsuri sunt menite să ne protejeze pe noi și nu vom renunța la ele.
  • Închiderea magazinelor de la 18.00 nu e o schimbare dramatică, este o limitare a confortului
În București și în localitățile în care rata de infectare a trecut de 4, carantina de noapte se aplică de la ora 20.00, iar magazinele se închid la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Acolo unde rata de infectare este de peste 7,5, aceste restricții se aplică pe tot parcursul săptămânii. În Capitală, luni rata de infectare ajunsese la 7,05.


Luni, în Capitală și în mai multe orașe au avut loc, pentru a doua zi la rând, proteste anti-restricții, organizate de AUR.

În urma violențelor de la protestele de marți seară din București, 188 de persoane au fost duse la audieri la Poliție și au fost date amenzi de peste 200.000 de lei, fiind deschise dosare penale pentru ultraj și distrugere. Prefectul Capitalei și șefii Jandarmeriei și Poliției București au relatat miercuri dimineață cum a degenerat manifestația: un gup de 300 de oameni s-au aşezat pe carosabil, trei persoane au încercat să iasă din coloana de manifestanţi, iar la intervenţia jandarmilor tot grupul a devenit violent și a aruncat cu pietre în jandarmi. Prefectul Capitalei, Alin Stoica (numit de USR-PLUS), a ținut să îi felicite pe jandarmi "pentru calm și profesionalism".