Povestea porcului evadat - Sătmăreanca sancționată de Poliție va contesta amenda

O femeie din comuna Pomi, judeţul Satu Mare, a fost amendată cu suma de 2000 de lei de poliţie pentru lipsa declaraţiei pe proprie răspundere, și asta după ce a fost identificată cu porcul pe stradă de un polițist. Soţul acesteia susţine că ieşise în stradă după o scroafă în călduri care fugise din curtea gospodăriei.

Povestea porcului evadat - Sătmăreanca sancționată de Poliție va contesta amenda

 

În procesul verbal de contravenţie pentru suma de 2.000 de lei se arată că femeia a circulat, în calitate de pieton, pe strada Principală din comuna Pomi fără a avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere prevăzută de Ordonanţa Militară nr. 3. Şeful de post a mai scris că procesul verbal a fost completat în lipsă „datorită faptului că animalul (porcul), condus pe stradă, putea deveni pericol pentru circulaţia rutieră”.

Horaţiu Peter a povestit că scroafa, care era în călduri, a ieşit din curtea gospodăriei pentru a ajunge la vier, iar soţia sa a fugit să o prindă. El susţine că amenda dată soţiei sale ar fi fost o răzbunare a şefului de post din Pomi la adresa familiei sale.

”Soţia a fugit după scroafă vreo 300 de metri şi a prins-o în zona magazinului din sat, iar acolo s-a întâlnit cu şeful de post care era în maşină şi a întrebat-o, fără să se dea jos şi fără să o legitimeze, dacă are declaraţia pe proprie răspundere la ea, iar soţia i-a răspuns că nu, pentru că a fugit după porc. Iar şeful de post i-a spus că o va amenda, dar nici măcar nu s-a apropiat de ea. Sunt nişte reguli, de ce nu a legitimat-o? De ce nu a completat procesul verbal în prezenţa ei, ci l-a completat el şi ni l-a trimis pe poştă”, a precizat Peter.

Amenda de 2.000 de lei a fost contestată la Judecătoria Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, Paula Gabor, a declarat la rândul său că justificarea femeii amendate a fost că a mers să ducă porcul acasă, ”însă nu se afla în faţa gospodăriei, ci la distanţă de aceasta”.

„Procesul verbal a fost încheiat în lipsă, doamna nu a dorit să îl semneze”, a spus Paula Gabor.

Sursa: PresaSM