Povestea fetei din Vâlcea violată de propriul tată

Familia Dezrobitu se poate numi familie defavorizată de soartă. Într-o casă dată de primăria Berislăvești locuiau părinții (Vasile și Monica) și copiii (un băiat de 18 ani și o fată de 15).

Urmărește-ne peGoogle news
Povestea fetei din Vâlcea violată de propriul tată

 

Băiatul este elevul unui liceu din Râmnicu Vâlcea și stătea mai mult la internat. Mama a plecat în Italia în 2019, dar doar pentru câteva luni. În aceste câteva luni s-a desfășurat calvarul fetei, E. D., care pe atunci avea 14 ani. Conform Parchetului, între ianuarie 2019 și februarie 2020, Vasile Dezrobitu ar fi violat-o de mai multe ori pe fiica sa. Duminică, 5 aprilie, povestea a explodat și autoritățile au aflat. Cum? Prin ajutorul unei prietene de-a victimei la care aceasta a dormit. Prietena, în vârstă de 20 de ani, a anunțat Poliția după ce a auzit confesiunea victimei. Polițiștii au contactat-o de urgență pe Monica Dezrobitu și pe fiica sa și le-au dus la postul din localitate. Acolo, fata a povestit în detaliu cele întâmplate timp de un an șocându-și mama și autoritățile. Detaliile dramatice nu se opresc aici.

,,Am fost câteva luni să lucrez în Italia, dar m-am întors. La întoarcere, fata mi-a spus că tatăl ei a tras de ea, dar eu nu i-am dat crezare. I-am spus <cum, mă, tatăl tău care te-a crescut și a avut grijă de tine să-ți facă așa ceva?!>. Vă spun sincer că n-am crezut, deși ea i-a spus și fratelui ei același lucru. Nu ne-a venit să credem. L-am întrebat și pe soțul meu dacă a făcut așa ceva și a negat clar” – ne-a spus Monica Dezrobitu. 

Dilemă cumplită: mama n-a știut sau s-a complăcut de teamă?! 

Conform spuselor fetei în fața organelor de anchetă, Vasile Dezrobitu a violat-o și după venirea mamei ei din Italia, când aceasta era la magazin sau la muncă în sat. Fapta se confirmă prin comunicatul Parchetului care susține că violurile s-au produs între ianuarie 2019 și februarie 2020. Or, mama nepăsătoare la durerile propriului copil venise demult din Italia. Monica Dezrobitu neagă aceste afirmații spunând: ,,nu cred că s-ar fi putut. Păi era băiatul acasă, dacă nu eram eu. Sau eram eu și mă întorceam acasă repede.” Teama ei se poate pune pe seama violențelor la care se deda Vasile când se îmbăta. ,,Nu bea des, doar duminicile și de sărbători și atunci era mai violent, e adevărat. Dar, în rest, nu bătea niciodată copiii” – mai spune femeia.
De duminică seara, victima a fost internată într-un centru de plasament la Râmnicu Vâlcea. ,,M-au sunat de la Protecția copilului să mă întrebe dacă vreau să mi-o lase la Păușești Măglași, că de acolo sunt părinții mei. Mi-ar conveni să aibă ei grijă de ea, dacă nu o lasă să se întoarcă înapoi acasă. Eu acolo nu mă pot duce deocamdată pentru că Poliția mi-a spus să nu plec până nu se lămurește totul” mai spune Monica Dezrobitu. 

A încercat să o violeze și un unchi

Ați crede, poate, că și așa este mult prea mult de îndurat pentru un copil. În realitate, drama micuței a început în 2018 când era să fie violată de un unchi de-al tatălui ei. ,,Soțul meu era la spital, a aflat abia când a venit. Un unchi de-al lui, pe nume Gheorghe Nuțoaia, în vârstă de 48 de ani, i-a ținut calea pe uliță și a tras de ea. A reușit doar s-o sărute în zona intimă pentru că am apucat să ajungem acolo. Este judecat pentru faptele lui, dar încă nu este închis. Întâi nu i-am spus lui Vasile că am crezut că iese din spital și se omoară cu unchi-so. Dar după aia a aflat” povestește halucinant femeia. Tot conform spuselor sale, E. M. se temea de tatăl său, atitudine rezultată din faptul că tremura când acesta o suna.

Sursa: Gazeta Vâlceană