Pot flatulenţele să transmită coronavirusul?

Oamenii se tem că virusul COVID-19 poate fi transmis prin flatulenţe. Experţii în sănătate au explicat cât de mare este această posibilitate. Un experiment arată că pantalonii pot stopa eficient bacteriile şi virusurile.

Pot flatulenţele să transmită coronavirusul?

Chiar dacă pare bizar, centrul pentru controlul bolilor din districtul Tongzhou al oraşului Beijing, capitala Chinei, a explicat, într-o postare publicată pe reţeaua de socializare WeChat, care sunt şansele ca virusul COVID-19 să fie transmis prin intermediul flatulenţelor, transmite publicaţia Global Times.

În mod normal nu există acest risc, dar nu este exclus ca virusul să fie transmis şi pe această cale, dacă cineva se află suficient de aproape de persoana infectată care eliberează gazele intestinale, potrivit experţilor în sănătate, care au răspuns la o întrebare pusă de utilizatori. Altfel, în mod normal, pantalonii şi lenjeria intimă reprezintă un filtru eficient.

Întrebarea a apărut după ce un medic a descoperit urme de coronavirus în fecalele şi urina persoanelor infectate.

Potrivit unui experiment realizat în urmă cu câţiva ani de Karl Kruszelnicki şi Luke Tennent, oamenii nu trebuie să poarte filtre şi în zona posteriorului, deoarece pantalonii pot stopa eficient bacteriile şi virusurile.

În concluzie, spun experţii chinezi, dacă toată lumea poartă pantaloni, nu există riscul transmiterii COVID-19 şi prin intermediul gazelor intestinale.

Dacă un om infectat nu poartă pantaloni sau lenjerie intimă şi eliberează gaze, există posibilitatea ca persoanele aflate în apropiere să fie infectate cu coronavirus.