Polițiștii verifică izolații la domiciliu - Unde au fost găsiți trei ialomițeni infectați cu COVID-19

Poliţia, cu ochii pe izolaţii la domiciliu. Unde au fost găsiţi trei ialomiţeni cu alertă COVID-19

Polițiștii verifică izolații la domiciliu - Unde au fost găsiți trei ialomițeni infectați cu COVID-19

Poliţia a intensificat acţiunile de control privind respectarea măsurilor sanitare. Încă sunt cetăţeni care, deşi ar trebui să se afle în izolare, sunt găsiţi în oraş, la magazine, sau în vizită la rude.Oamenii legii din judeţul Ialomiţa au organizat ieri 7 acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 77 de obiective/locaţii şi au fost legitimate peste 900 de persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, echipele de control au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, 56 dintre acestea aplicate persoanelor care nu au purtat măşti de protecţie şi 3 unor cetăţeni depistaţi în spaţiul public, deşi aveau instituită măsura carantinării la domiciliu. Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 35 de mijloace de transport public în comun.  

În cursul zilei de ieri, 15 octombrie, în jurul orei 10.00, poliţiştii din Feteşti au depistat pe raza municipiului o femeie, de 46 de ani, care figurează în baza de date cu alertă COVID.   Femeia era însoţită de concubin, un bărbat de 58 de ani, în urma verificărilor efectuate reieşind că şi acesta are instituită măsura carantinării la domiciliu.  

Tot ieri, în jurul orei 12.30, poliţiştii din Stelnica, în urma verificărilor la domiciliile persoanelor aflate în izolare, au constatat că o femeie, de 27 de ani, din comuna Făcăeni, nu a respectat măsura izolării la domiciliu, conform deciziei Direcţiei de Sănătăte Publică Ialomiţa.  

Femeia a fost depistată în curtea locuinţei unei rude din comuna Făcăeni. Cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional conform Legii 55/2020, cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei.